Na festivalu Liffe tudi 360° filmi mladih ustvarjalcev

Ogled filma 360° z VR-kamero v kotičku Telekoma Slovenije (foto: David Lotric) David Lotric
10. 11. 2016 | Promocijsko sporočilo

Telekom Slovenije, ki je že 21. leto zapored glavni pokrovitelj mednarodnega ljubljanskega filmskega festivala Liffe, je letošnjemu festivalu dodal novo vsebino – kategorijo 360° filmskih vsebin.

 V Telekomu Slovenije so tako pred festivalom izvedli natečaj, v okviru katerega so 360˚ kratke filme posneli mladi ustvarjalci, večinoma študenti. Obiskovalci Liffa si lahko 360˚ kratke filme s pomočjo posebnih VR-očal ogledajo v kotičku Telekoma Slovenije v drugem preddverju Cankarjevega doma, ki je pripravljen v okviru festivala Liffe.

Na ta način so v Telekomu Slovenije v filmsko dogajanje vključili tudi mlade filmske ustvarjalce, ki želijo s svojimi deli sodelovati v programskem delu festivala. Produkcija 360˚ vsebin sodi med najnovejše trende na področju zabavne industrije, prinaša pa povsem novo izkušnjo spremljanja filmskih in video vsebin. V Telekomu Slovenije so petim ekipam omogočili snemanje s Samsungovo 360° kamero, mobitelom Samsung Galaxy S6 in VR-očali. Nastali filmski žanri kratkih filmov se uvrščajo od eksperimentalne avantgarde do inovativne grozljivke.

Ob tem bo filme, ki so bili posneti v okviru natečaja, ocenila posebna strokovna žirija, svoj glas pa lahko oddajo tudi obiskovalci festivala. Najboljši 360° kratki film bo prejel posebno nagrado Telekoma Slovenije in bo razglašen na zaključni prireditvi, na kateri bodo razglašeni tudi zmagovalci letošnjega festivala Liffe. Na njej bo Telekom Slovenije tudi letos režiserju najboljšega filma iz sklopa Perspektive po izboru mednarodne žirije podelil nagrado Vodomec.

Več o tem tudi na spletni strani Telekoma - Liffe in seveda ljubljanskega filmskega festivala liffe.si!