Na festivalu SEA STAR ob The Prodigy še Fatboy Slim in Paul Kalkbrenner!

17. 2. 2017

Festival Exit, ki se letos z organizacijo festivalov širi tudi na Hrvaško, je v decembru napovedal festival Sea Star.

Svoj prihod so med drugim že potrdili The Prodigy, Dubioza Kolektiv in Urban & 4, seznam nastopajočih pa se vztrajno širi. V Umag bo priletel legendarni Fatboy Slim, šovmen brez konkurence, dobitnik nagrade grammy, treh nagrad brit in več deset MTV nagrad. Šopek glavnih nastopajočih bo razširil legendarni Paul Kalkbrenner, ki ga poznamo po stadionskih spektaklih. Eden izmed njegovih zadnjih nastopov se je zapisal v zgodovino, ko je v sklopu praznovanja 25. obletnice padca Berlinskega zidu nastopil pred polmilijonsko množico. S tem je postavil rekord, ki ga še dolgo ne bo uspelo preseči tudi največjim skupinam današnjega časa.

Na Sea Star prihaja tudi londonski dubstep-rock kolektiv Modestep, na seznamu nastopajočih pa je še avstralski bass-rock bend Pendulum v posebni DJ izvedbi, s katero so že priredili eno izmed največjih zabav v zgodovini Exita!

Na seznamu regionalnih glasbenih izvajalcev pa je tudi kamniški trio Matter. Slovensko glasbeno sceno so zasvojili z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a poslušalcu ne morejo iz glave. Začelo se je s singlom Meduze, na seznam komadov, ki so zaživeli v video obliki pa se z albuma Amphibios uvrščajo še Safari, Anakonda, Skit ki bo hit in druge.

V Umagu pa poletje začenjajo še Elemental, Bad Copy, Brkovi, Artan Lili, Jonathan, High5 & Kukus, Kiša metaka, Krankšvester in Sassja.

O FESTIVALU SEA STAR

Osrednja programska smernica festivala Sea Star je prenos vzdušja, najboljših izsekov in kulis Exita, ki bo združen z originalnim, morskim pečatom Istre. Zaenkrat je že znano, da bo Sea Star imel šest odrov, od katerih bosta prevladovala Tesla Main Stage in na odru Nautilus Arena. V programskem smislu bodo imeli prednost izvajalci, ki so se že izkazali na Exitovih odrih, bili med najboljšimi v njegovi zgodovini in o katerih se je še dolgo govorilo. Nautilus Arena bo locirana na glavnem stadionu ATP in bo predstavila še dva superpopularna Exitova odra, Fusion in No Sleep, tako bo en večer posvečena indie bendom, drug večer pa se bodo v areni zvrstili izvajalci alternativne elektronike.

Preostanek festivala bo preslikal magično atmosfero Petrovaradinske trdnjave s še tremi najljubšimi prizori Exita, ki pomenijo njegov bistveni del vzdušja in privlačnosti. Odri z imeni Zion Beats, Exotic Laguna in Silent Octopus bodo prinesli žanrsko raznolikost. Na njih se bodo zvrstili izvajalci hip-hopa, reggaea, latina, bassa, housa, techna. Cinema je šesti festivalski oder, kjer se bodo na velikem platnu ob odličnih filmih predvajali najboljši nastopi z Exita.

Sea Star formula: 2+2 = dan in noč!

Znana je tako imenovana "2+2" matematika festivala, kar pomeni, da bo poleg dveh glavnih festivalskih dni, publika 25. maja uživala tudi na zabavi za ogrevanje, medtem ko je nedelja, 28. maja, rezervirana za after-party! Sea Star bo začel z dnevnim programom že opoldne in to z zabavo okoli peščene plaže v laguni, medtem ko se bo nočni program odvijal na vseh odrih in trajal do jutranjih ur. Poleg eklektične glasbene postavite bodo obiskovalce na festivalu pričakali še bogata dežela hrane, kotiček za sprostitev in kotiček za aktivnosti, kmalu pa bo predstavljen tudi inovativni sistem plačevanja brez gotovine na festivalu.

VSTOPNICE za Sea Star po aktualnih cenah samo do 28. februarja!

Zaradi velikega interesa veljajo aktualne akcijske cene festivalskih vstopnic od 32 EUR naprej, kar je 50 % manj od končne cene. Sea Star nudi tudi dve različici namestitve v kampu, Premium in Premium Plus, obe ocenjeni s 4 zvezdicami, opremljena sta s priključki za elektriko, pipami s pitno vodo, tuši, stranišči, samo 100 metrov od festivala in morja. Kamp bo odprt od 24. do 29. maja po ceni od 28 do 33 evrov.

Poleg kampa lahko obiskovalci rezervirajo namestitve v hotelih Sol Aurora in Sol Umag, vilah Melia Istrian ter apartmajih Sol Amfora, Sol Stella, Sol Katoro in Polynesia. Vsi so v krogu oddaljenosti 100 metrov do največ 1 km od prizorišč, zarad tega je festival Sea Star edinstven na Hrvaškem.

Več informacij o paketih lahko najdete na spletni stani www.exittrip.org. Vstopnice tudi na www.supratravel.si

exit