Na filmska platna se vrača Legenda o Tarzanu

7. 7. 2016 | Promocijsko sporočilo

Režiser filmov o Harryju Potterju nam prinaša zgodbo o Tarzanu, ki je posneta po kultnem romanu Edgarja Ricea Burroughsa iz leta 1912. V kinematografih od 7. julija!

Tarzan se bojuje za pravico in svobodo

Minila so leta, odkar je mož, svojčas znan kot Tarzan (Alexander Skarsgård), zapustil afriško džunglo in ob svoji ljubljeni ženi Jane (Margot Robbie) zaživel bolj »ugledno« življenje kot John Clayton III., lord Greystoke. Zdaj ga vabijo nazaj v Kongo kot odposlanca parlamenta, a se ne zaveda, da je zgolj šahovska figura v smrtonosnem spoju pohlepa in maščevalnih namenov, za katerimi stoji Belgijec, kapitan Leon Rom (dvakratni oskarjevec Christoph Waltz). Vendar se vsem, ki naklepajo to morilsko zaroto, niti sanja ne, da se igrajo z ognjem...

Igrajo še ...

Igrajo še oskarjeva nominiranca Samuel L. Jackson in Djimon Hounsou ter oskarjevec Jim Broadbent. David Yates je režiral po scenariju Adama Cozada in Craiga Brewerja, ki sta zgodbo domislila na podlagi zgodb Edgarja Ricea Burroughsa. Producirali so Jerry Weintraub, David Barron in Tony Ludwig, izvršni producenti so Susan Ekins, Nikolas Korda, Keith Goldberg, David Yates, Mike Richardson in Bruce Berman. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Henry Braham, z oskarjem nagrajeni scenograf Stuart Craig, montažer Mark Day in za oskarja nominirana kostumografinja Ruth Myers. Glasbo je zložil Rupert Gregson-Williams.

  • Režija: David Yates
  • Scenarij: Adam Cozad in Craig Brewer po zgodba Edgarja Ricea Burroughsa
  • Igrajo: Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Christoph Waltz in drugi