Na Graški Gori se bo pelo in igralo, tudi z legendarnimi Štirimi kovači

Na Graški Gori se bo pelo in igralo, tudi z legendarnimi Štirimi kovači (foto: Promo foto) Promo foto
23. 8. 2019

Kulturno društvo Graška Gora letos organizira že 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019, ki se bo odvil drevi, v petek, 23. avgusta 2019 ob 20. uri, in sicer pod velikim šotorom na športnem igrišču na Graški Gori.

Kot nam je zaupal predsednik KD Graška Gora, Drago Plazl, bo v petkovem tekmovalnem delu nastopilo 13 domačih glasbenih skupin in ansambla iz tujine, ki se bodo potegovali za atraktivna priznanja in nagrade. Vsak ansambel bo zaigral dve lastni skladbi, od katerih je/bo ena tekmovalna. V revialnem delu bo kot gost nastopil Ansambel Spev (na festivalu Graška Gora je postal absolutni zmagovalec in zmagovalec občinstva leta 2005 ter prejel nagrado za najboljšega debitanta leta 2004, sicer tudi zmagovalec in prejemnik mnogih nagrad na drugih festivalih). Nastopil pa bo tudi ansambel Vera & Originali (prejemnik nagrade za najboljšo polko na festivalu Slovenska polka in valček 2019, prejemnik nagrad na več festivalih, tudi na mnogih evropskih odrih).

Dan kasneje, v soboto, 24. avgusta pa bodo organizatorji festivala na Graški Gori organizirali popoldne z glasbenimi gosti, na katerem bodo nastopili: Štirje kovači, Auswinkl kvintet in Vagabundi. Vse skupaj bo posnela tudi Televizija Slovenija, tako da bodo lahko gledalci uživali v treh oddajah, ki jih bo vodila Tjaša Hrobat.