Na muzejskem parnem peklenskem Danking Devils vlaku!

Na muzejskem parnem peklenskem Danking Devils vlaku! (foto: Dunking Devils Press) Dunking Devils Press
16. 4. 2019

Dunking Devils danes potujejo po Sloveniji, natančneje od Novega mesta do Kamnika, na posebnem muzejskem parnem peklenskem Dunking Devils vlaku, kot uvod v velike akrobatske spektakle, ki sledijo ob 10. obletnici te akrobatske skupine 17. in 18. maja 2019 v ljubljanski Hali Tivoli.

Na tem največjem dogodku domače akrobatske skupine, kjer bodo poleg njih nastopili tudi številni domači in tuji gostje, boste lahko videli kar 40 nastopajočih z vrhunskimi akrobatskimi točkami, ki vam bodo vzele sapo! V 10. letih so očarali že več kot 2 milijardi gledalcev, osvojili dva Guinnessova rekorda in dvakrat postali svetovni prvaki, prebili so se do naslova svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju, ter dobili nagrado Jabolko navdiha od predsednika države Boruta Pahorja. Za sabo imajo že več kot 1.800 nastopov v kar 47 državah sveta. Potovanje po Evropi je za njih že stalnica, pogosto pa jih vabijo tudi na Bližnji vzhod, Japonsko, Kitajsko in v Južno Ameriko. Med drugim so letos januarja nastopili na praznovanju kitajskega novega leta ob boku zvezd, kot je Jackie Chan. Po televiziji je takrat njihov nastop videlo kar 2 milijardi ljudi! Oboževalci pa jih poznajo tudi po norih spletnih videoposnetkih, ki pogosto postanejo viralni.

Današnja pot se je pričela v Novem mestu, nadaljevala pa v Trebnje, Višnjo goro in Grosuplje, okoli 14.00 pa so prispeli na ljubljansko železniško postajo.

V kratkih šovih, ki so jih izvajali pred obiskovalci vseh generacij in predstavniki medijev na postajah, so predstavili le delček tega, kar boste lahko videli maja v Hali Tivoli v Ljubljani! Ob njih so nastopili še člani skupin Artifex in Flipping Art. Pot se bo nadaljevala še v Črnuče, Domžale in Kamnik, celotno zgodbo pa so z muzejskim vlakom omogočile Slovenske železnice, s pomočjo katerih vam Dunking Devils ob tej priložnosti ponujajo tudi nižje cene vstopnic za vse, ki jih boste kupili do vključno petka do polnoči.

Z NASMEHOM SE SPOMINJAJO SVOJIH ZAČETKOV

Ob svoji 10. obletnici so se Dunking Devils odločili posneti spletno serijo, v kateri si ogledajo svoje stare video posnetke. V videih delijo najbolj zabavne anekdote iz časa svojih začetkov, komentirajo neposrečene nastope in se spominjajo, kako so takrat razmišljali. “V tistih časih smo samo čakali na kakšno priložnost, da smo se lahko pokazali. Celo leto smo trenirali, da smo lahko na koncu imeli tri, štiri nastope. Trampoline smo prevažali kar na strehi od avtomobila, tudi po dežju,” svoje spomine deli eden od ustanovnih članov Marko Knafelc.

SLOVENSKI CIRQUE DU SOLEIL

Vse, kar so se naučili v teh 10 letih na svojih nastopih v tujini, bodo letos maja združili v 90-minutni adrenalinski spektakel Dunking Devils LIVE, ki bo gledalcem zagotovo vzel dih. Dunking Devils LIVE bo prvi slovenski akrobatski cirkus, ki bo združil največje slovenske talente, povabili pa so tudi nekaj vrhunskih gostov iz tujine. Poleg Dunking Devils bodo na spektaklu nastopili še Artifex, Flipping Art, LED Motion, Duo Kamikazete, Tjaša Dobravec, Travelers Duo in Da Move Crew.

“Pokazali bomo veliko več kot zabijanje košev. Obiskovalci bodo doživeli dih jemajoče trike na trampolinskem zidu, vratolomne skoke z ruske gugalnice in nore akrobacije na mini trampolinih. Povezali smo se tudi z drugimi slovenskimi akrobati, plesalci in ustvarjalci. Vse skupaj bo več kot 40 nastopajočih, v ozadju pa spektakel gradi ekipa približno 100 ljudi. Gre za nekakšen slovenski Cirque du Soleil,” napoveduje Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

"Sam si praznovanja naše 10. obletnice ne predstavljam brez norega podviga na vlaku. Zabijanje žoge na vlaku na Solkanskem mostu in Bohinjski progi je projekt, po katerem na pozna vsa Slovenija. Prav tako smo v preteklih letih tovorni vlak spremenili v akrobatsko igrišče, muzejski vlak pa smo kar preskočili! Tesno sodelovanje s Slovenskimi železnicami je dokaz, česa smo zmožni s sodelovanjem in se ne oziramo na to, kaj pravijo drugi, da je mogoče! Posnetke teh podvigov si je ogledalo več kot 30 milijonov ljudi po celem svetu. Ob naši 10. obletnici smo se zato odločili Peklenski parni Dunking Devils vlak popeljati po Sloveniji in tako omogočiti vsem, da si naš nor šov na vlaku ogledajo v živo!" je o tem prav posebnem projektu pred nastopom v Hali Tivoli 17. in 18. maja letos povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

PRODANIH ŽE VEČ KOT 3.000 VSTOPNIC

Vstopnice za adrenalinski spektakel gredo za med. Na voljo so na recepciji WOOP! Trampolin parka, na www.eventim.si in www.mojekarte.si ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in Mojih kart.

Z nakupom vsake vstopnice pa vam podarjajo še 30 minut skakanja v Woop! Trampolin parku, kjer lahko tudi sami izkusite, kako je skakati kot Dunking Devils.

Priporočamo