Na najbolj ekstremni dirki pokazali veliko srce

Na najbolj ekstremni dirki pokazali veliko srce (foto: organizator dogodka) organizator dogodka
23. 6. 2016

V kamnolomu Verd pri Vrhniki, kjer so kamen lomili že stari Rimljani, se je 80 tekmovalcev iz 8. držav pomerilo z najbolj ekstremno progo pri nas. V epskem finišu je prav na zadnjem vzponu avstrijski mojster ekstremenag enduro Bertl Philipp ugnal našega Miho Špindlerja, ki je sicer vodil praktično celo dirko. V cilj je pripeljalo samo 22 izmučenih voznikov.

Dirka je bila polna čustev. Poleg objemanja, spodbujanja in čestitk vsem, ki so premagali progo, ki sta jo pripravila Aljoša Grom in Severin Sajevec ob pomoči prijateljev in članov prostovoljnega gasilskega društva Verd, pa je imela tudi dobrodelen značaj.

Dobrodelna dražba vrhunskih fotografij!

Pred mesecem in pol je njun dober prijatelj, sicer pa vrhunski motošportni fotograf Peter Vasle izvedel, da je njegova, komaj 17 mesečna hčerka Laura zbolela za zelo redko obliko raka. Aljoša in Severin sta mu priskočila na pomoč v stiski in organizirala dražbo Vasletovih vrhunskih fotografij z motivi motokrosa in endura. Ves izkupiček pa gre za pomoč družini, ki mora plačevati izredno drago zdravljenje. Vsi, ki bi radi prišli v stik z mlado družino in pomagali se lahko obrnete neposredno na očeta male Laure preko njegovega facebook profila (Peter Vasle).

Z nakupom njegovih vrhunskih fotografij sta svoj delež prispevala tudi dva srčna motorista Miran Stanovnik in Marko Jager, ki sta si dirko ogledala s svojima družinama. Ob takšnih težkih trenutkih je vsakršna pomoč dobrodošla. Poleg moralne pa vsekakor pride še kakor prav tudi finančna podpora.

Želite pomagati z denarnimi prispevki?

Denar za malo Lauro lahko nakažete na naslednji, v ta namen odprti račun:

  • Namen plačila: donacija
  • Pripis: Za Lauro
  • Št. Bančnega računa: SI56 0240 0209 8268 948
  • Peter Vasle
  • BIC: LJBASI2X

Peter Kavčič, foto: organizator

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri