Na najdaljšo noč v letu nazdravite s penino v Rimskih termah

Pogled na idilične Rimske terme, ki so samo 15 minut vožnje z avtom oddaljene od Celja. (foto: Rimske terme Press) Rimske terme Press
8. 12. 2017 | Promocijsko sporočilo

Zadnji mesec v letu je poln prireditev, dogodkov in srečanj z nam ljubimi osebami. Za vse tiste, ki si ob koncu leta želijo oddahniti od vsakdanjika in hitenja ter praznike preživeti z najbližjimi, so Rimske terme, ki ležijo v enem najlepših krajev v Sloveniji, odlična izbira.

V termah z več kot 2000-letno tradicijo so v prazničnem decembru pripravili večdnevne in presenečenj polne nastanitvene pakete. Družinam z otroki bodo na voljo posebne aktivnosti in animacije, najmlajši pa bodo v spremstvu staršev bivali brezplačno. V hotelskem kompleksu treh štirizvezdičnih hotelov za goste, ki bodo bivali v času prehoda v novo leto, med drugim pripravljajo pozni zajtrk ter kopanje na dan prihoda in odhoda. Na najdaljšo noč v letu v Sofijinem dvoru pripravljajo gala silvestrovanje z izbrano pogostitvijo in novoletnim presenečenjem. Manjkal ne bo niti novoletni ognjemet.

Med prazniki oziroma po 20. decembru za tiste, ki si želijo umika, v Rimskih termah, prirejajo sprostitvene in pomirjajoče aktivnosti, med njimi sta joga in tai chi. Tisti, ki dopust radi preživljajo aktivno, pa bodo lahko izbirali med številnimi vodenimi vadbami. Znanja in raziskovanja željnim bodo na voljo tradicionalni pohod z baklami, ogled živih jaslic in organizirani ogledi okoliških znamenitosti. Za najmlajše, ki jim zabave ni nikoli dovolj, med drugim pripravljajo praznično kuharsko delavnico. V družbi staršev si bodo lahko ogledali muzikal Palčica Muzikalčica, iskali skriti zaklad ali pa sodelovali na plesni in pevski delavnici. Za tiste, ki se radi zavrtijo ob ritmih dobre glasbe, pa bo v predprazničnem času v kavarni princese Viktorije ob večerih igrala živa glasba.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin z vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem.

Priporočamo