Na otvoritvi LEGO® Store v ljubljanskem Cityparku je bil tudi Robert Kranjec s hčerko Piko!

22. 5. 2016

Prva trgovina LEGO® Store v Sloveniji je odprta! Nekaj tisoč ljudem, najzvestejšim prijateljem kock LEGO, ki so prisostvovali odprtju, je pot vanjo utrl vrhunski smučarski skakalec Robert Kranjec.

Špela, Pika in Robert Kranjec v LEGO trgovini.
Vrsta pred LEGO trgovino na dan otvoritve.

»Kocke LEGO so del mojega odraščanja. Že kot otrok sem jih oboževal, svoj prvi komplet kock LEGO – bencinsko črpalko – pa sem dobil šele pri desetih letih. Nikoli jih ne bom pozabil. Neštetokrat sem jih razstavil in znova sestavil. Veselje do sestavljanja kock LEGO sem prenesel tudi na hčer Piko, in ni lepšega kot to, da doma skupaj sediva na tleh in se igrava z njimi.«

Nov veliki LEGO-svet sredi Slovenije!

Slovenskim kupcem so se tako odprla vrata v več kot 174 kvadratnih metrov velik LEGO-svet v največjem nakupovalnem središču v Sloveniji, Cityparku.

Ponudba v trgovini obsega širok nabor izdelkov LEGO, od LEGO® Star Wars™ (legendarne Vojne zvezd Georgea Lucasa) do ekskluzivnih linij LEGO® Ideas in LEGO® Creator Expert. Zveste sestavljavce navdušuje novica, da imajo v njej tudi zid Pick-A-Brick LEGO, kjer je kocke mogoče kupiti dobesedno na kilograme, in pult Build-A-Mini, ki ponuja na tisoče različnih kombinacij za ustvarjanje lastnih edinstvenih figuric LEGO.

»Slovensko tržišče si je zaslužilo originalno trgovino LEGO® Store, zato se je regijska pisarna LEGO odločila, da v sodelovanju z nami – po Budimpešti, Zagrebu in Splitu – odpre LEGO Certifed Store tudi v Ljubljani. Veliko slovenskih kupcev je hodilo nakupovat v hrvaški LEGO® Store in zdelo se je edino logično, da pridemo s to izjemno trgovino tudi k vam,« je pojasnil Gábor Nagy, regionalni direktor Bravogroup Holdinga.

Na dan odprtja so obiskovalci lahko izkoristili poseben 20-odstotni otvoritveni popust, sodelovali pri zabavnih igrah, sestavljali kocke LEGO in klepetali s častnima gostoma, izjemnim skakalcem Robertom Kranjcem in voditeljico Alenko Mirt, ki je prireditev povezovala.

lego

Najbolj priljubljene kocke na svetu!

Ime LEGO® je sestavljeno iz danskih besed »leg godt«, kar po slovensko pomeni »lepo se igraj«, tem slavnim kockam, ki slej ko prej najdejo pot v sleherno otroštvo, pa pripisujejo številne dobrobiti za otrokov razvoj od najzgodnejših let pa vse do mladostništva. In v svetu ni nikarkšna redkost, da nekateri pravi ljubitelji igrače LEGO® te obdržijo vse do konca življenja.

Igrače LEGO® so razvrščene v stalne kategorije, ponudbo pa obnovijo vsako leto in s tem omogočijo kar najboljšo in najbolj vznemirljivo doživetje igre.

Med kategorijami so LEGO® DUPLO® za najmlajše graditelje, ki omogoča varno igro in spodbuja razvoj otroka po 18. mesecu starosti. Obdobje med prvim in tretjim letom starosti je zlasti pomembno za razvoj gibalnih spretnosti oziroma fine motorike in otroci s pomočjo igrač LEGO® DUPLO® vstopijo v svet ustvarjalne gradnje. Seti LEGO® Juniors so namenjeni otrokom na prehodu med serijama LEGO® DUPLO® in LEGO®. Kolekcija LEGO® City pa je že vrsto let najbolj priljubljena serija izdelkov LEGO®, ki otrokom med 5. in 12. letom starosti ponuja ustvarjalne izzive v vselej novih mestnih okoliščinah. Seti LEGO® Friends so namenjeni deklicam različnih starosti, LEGO® Chima ljubiteljem domišljijskih svetov, LEGO® Creator pa veščim graditeljem, ki želijo iz enega seta sestaviti več modelov. Kolekcija LEGO® Star Wars™ je nastala v sodelovanju znamke LEGO® in franšize Star Wars in iz sezone v sezono dokazuje, da ima oboževalce tako med otroki kot njihovimi starši, ki se ure in ure družijo ob igri. Tudi LEGO® Technic je idealen izbor za tiste graditelje, ki obožujejo zahtevnejše sestavljalne izzive.

Poleg tega so iz raznobarvnih kock LEGO® izdelane številne tematske kolekcije, ki v glavnem pričarajo vzdušje in podobe iz otroških filmov in risank. Med njimi so LEGO® Disney Princess, LEGO® Movie, LEGO® Tini Ninja, LEGO® The Hobbit ali LEGO® Lord of the Rings. Tematske igre ponujajo otrokom svobodno in ustvarjalno doživljanje znanega domišljijskega sveta in igranje različnih vlog. To je pomembno za razvoj otrokove osebnosti oziroma usvajanje osnov življenja v družbi in lepega vedenja.

Še nekaj zanimivih dejstev za ljubitelje kock LEGO®:

  • V letu 2015 je bilo izdelanih več kot 725 milijonov LEGO® minifigur.
  • V letu 2015 je bilo prodanih 72 milijard elementov LEGO® v več kot 140 državah sveta.
  • V letu 2015 je bilo na voljo več kot 600 izdelkov LEGO®, od tega 355 novih (vključno s 17 digitalnimi). Razvilo jih je več kot 250 oblikovalcev 35 različnih narodnosti.
  • Kalupi, s katerimi izdelajo elemente LEGO®, so narejeni z natančnostjo štiri tisočinke milimetra, kar je manj od debeline lasu.
  • Na svetu je 3600 različnih elementov LEGO®.

Lego trgovina v Cityparku

Družba LEGO® je podjetje v zasebnem lastništvu s sedežem v danskem mestu Billund. Leta 1932 ga je ustanovila družina Kirk Kristiansen, ki ga ima v lasti še danes. Deluje po vsem svetu, saj je prisotno v več kot 140 državah, in zaposluje okoli deset tisoč ljudi. Izdelki LEGO® že vrsto let spadajo v sam vrh najbolj priljubljenih igrač, družba LEGO® pa je edino evropsko podjetje med največjimi proizvajalci igrač na svetu. Trenutno pod njenim okriljem deluje pet tovarn: na Danskem, Češkem, Madžarskem, v Mehiki in Združenih državah Amerike. Letos bodo odprli še nove proizvodne prostore na Kitajskem za potrebe vzhodnih tržišč.

Znamka LEGO® je tudi sicer izjemno prepoznavna in hkrati predstavlja odgovornost do ljudi, družbe in okolja, v katerih posluje, ter do uporabnikov svojih izdelkov in storitev. Pomeni jamstvo garancije in izvirnosti, njena vrednost pa temelji na domišljiji, ustvarjalnosti, izkušnjah, izobrazbi in kakovosti. Družba LEGO® se zavzema za razvijanje ustvarjalnosti, domišljije in problemskega pristopa s pomočjo igre. Igrače LEGO®, ki obenem izboljšujejo motorične spretnosti, pa so namenjene tako najmlajšim kot odraslim.

Priporočamo