Na Planet TV prihaja komedija Dragi sosedje

Na Planet TV prihaja komedija Dragi sosedje (foto: Planet Tv) Planet Tv
14. 2. 2017

V ponedeljek, 27. februarja, na spored Planet TV prihaja nova humoristična serija Dragi sosedje, v kateri bomo spremljali komične zaplete, ki jih bodo zakuhali stanovalci večstanovanjske stavbe v tipični slovenski soseski. Dragi sosedje bodo na sporedu od ponedeljka do petka ob 21. uri.

Klasične sosedske zamere, vrtanje lukenj pred šesto uro zjutraj, nenajavljene zabave z glasno glasbo, nenadejani obiski in strastno izkazovanje ljubezni sredi noči (pa tudi dneva); vse to sodi med zaplete, ki jih boste lahko to pomlad spremljali v novi humoristični seriji Dragi sosedje.

Dve družini, dva študenta, zapeljiva soseda in vsevedi hišnik bodo sitnarili, se prepirali, se obtoževali in grdo opravljali, a bodo tudi prijateljevali, se zapeljevali, reševali težave in se ljubili ter nam ponudili nešteto razlogov za smeh. V najbolj smešni hiši te pomladi prebivajo: Miloš Gazivoda 'taspodn' (Zoran Cvijanović), Marta Pliberšek (Vesna Slapar), Mojmir Pliberšek (Marko Miladinović – Mile), Leon Pliberšek (Matija Brodnik), Suzana Hrušovar (Tina Gorenjak), Andrej Jovanovič (Nenad Nešo Tokalić), Nik Hrušovar (Mak Tepšić), študenta Luka Langerholz in Boris Krajnc (Mario Ćulibrk in Jernej Kogovšek) ter lepa soseda Sara Jagodic (Inti Šraj). Scenarij in priredba: Jure Karas. Režija: Tijana Zijanič in Gregor Andolšek.

Igralska zasedba

  • Miloš Gazivoda 'taspodn': Zoran Cvijanović

Upokojeni oficir JLA, navzven redoljuben in discipliniran. O vsem ima mnenje in vedno ima prav. Svoji konfliktni naravi se lahko zahvali, da se ni nikoli poročil. Ker vse zna, skrbi tudi za vsa popravila v bloku, ki pa jih nikoli ne spelje do konca. Edina avtoriteta, ki jo Miloš priznava, je njegova mama.

Pliberškovi

  • Mama Marta Pliberšek: Vesna Slapar

Stanovanje je dobila od premožnega očeta, možu Mojmirju rada očita, da bi moral biti bolj podoben 'očiju'. Je gospodinja, saj Mojmir v podjetju njenega očeta zasluži dovolj za oba. Nadzoruje in komentira vse, kar se dogaja v bloku. Projekt njenega življenja je edinec Leon.

  • Oče Mojmir Pliberšek: Marko Miladinović – Mile

Mojmir je naiven in ubogljiv možak, ki se izogiba konfliktom, saj je v njihovo reševanje treba vlagati energijo. Rad bi bil tako sproščen in radoživ kot sosed Andrej. Dela v tastovem podjetju, kjer mu nalagajo zgolj nezahtevne naloge, saj Mojmir ni ravno spreten.

  • Sin Leon Pliberšek: Matija Brodnik

Leon je tipičen najstnik: rad se zabava, igra igrice in gleda za puncami. Edina težava v njegovem življenju je njegova mama, ki po vojaško vodi družino Pliberšek. V šoli ni tako uspešen, kot to predstavlja njegova mama. Z Nikom, ki živi v stanovanju nasproti, sta dobra prijatelja.

Hrušovar-Jovanovičevi

  • Mama Suzana Hrušovar: Tina Gorenjak

Mati 16-letnega Nika, ima ga z možem iz prvega zakona. Suzana je prava lepotica, svoja leta odlično skriva. Je sproščena, neredoljubna in vedno polna energije. Noro je zaljubljena v Andreja, in čeprav se kar naprej prepirata zaradi nepomembnih reči, neskladja zelo hitro rešita, običajno kar med rjuhami.

  • Oče Andrej Jovanovič: Nenad Nešo Tokalić

Šarmanten hotelski natakar ima precej mačističen pogled na življenje. Prepričan je, da je ima v svojem domu popolno avtoriteto. Uživa v življenju, obožuje ljudi in zabavo. Njegov največji problem: Suzanino grozljivo kuhanje. Navdušuje se nad športom ter seksom – to dobro ve ves blok.

  • Sin Nik Hrušovar: Mak Tepšić

Suzanin sin iz prvega zakona. Odličnjak, pri nekaterih stvareh že skoraj piflar. Športa ne mara preveč, česar Andrej ne more razumeti in se zaradi tega pogosto prepirata. Rad je pri Pliberškovih, a ne le zato, ker je Leon njegov prijatelj, ampak tudi zaradi Martine dobre kuhe.

Ostali liki

  • Študenta Luka Langerholz in Boris Krajnc: Mario Ćulibrk in Jernej Kogovšek

Odtrgana cimra. Luka je večni študent, Boris v nasprotju z Luko pridno študira in opravlja izpite.

Luka je kolovodja neskončne zaloge neumnih 'akcij' in spravlja Borisa v nerodne situacije, ki so največkrat povezane s seksi sosedo Saro. V obupnih poizkusih, da bi jo očarala, vedno tragično pogorita. Luka in Boris na svojem balkonu gojita nenavadne rastline, katerih vonj seže daleč.

  • Lepa soseda Sara Jagodic: Inti Šraj

Ustvarjena je za poželenje in tega se zaveda. Zabava se z manipuliranjem z vsemi moškimi v bloku, še posebno s študentoma. Je pripravnica v odvetniški firmi, ukvarja pa se tudi z borilnimi veščinami. V življenju jo zanimata predvsem denar in moč. Torej vse, česar zaljubljena študenta nimata.