Na pomoč Sari Mavri priskočili mnogi!

13. 4. 2016

Življenje je nepredvidljivo, danes nas grejejo topli sončni žarki, že naslednji dan pa lahko zabredemo v lužo v najhujšem neurju. Prav zato se dobri ljudje izkažejo predvsem v slabih trenutkih in v pomoči tistim, ki jo resnično potrebujejo.

Ena izmed takih je tudi 25-letna študentka Sara Mavri, ki so ji pred časom diagnosticirali benigni tumor v samem središču možganov, ker pa so se mnenja slovenskih zdravnikov glede morebitne operacije nagibala h klasičnemu posegu, ki bi za Saro pomenil izredno invaziven in življenjsko tvegan način, se je odločila za operacijo pod budnim očesom nemškega kirurškega strokovnjaka v Greifswaldu v Nemčiji. "Z uporabo endoskopskih pripomočkov se tako ogne vsem žilam in vitalnemu delu tkiva, zaradi česar so veliko manjše možnosti za kakršnekoli komplikacije. Sem samo mlado dekle, ki bi rado spet normalno živelo, zadnji dve leti pa sem doživela veliko kalvarije na tej svoji poti," je povedala Sara, ki je februarja začela akcijo zbiranja donacij, saj za operacijo potrebuje približno 20 tisoč evrov, kar predstavlja velik finančni zalogaj zanjo in za njeno družino.

Njenemu klicu na pomoč so se tako že odzvali številni znani Slovenci, med drugim tudi nogometaši FC Luka Koper, ki so na gostujoči tekmi zbirali prispevke za Saro in ji tako pomagali na poti do normalnega življenja. Na socialnih omrežjih se je odzvala tudi manekenka Iryna Osypenko Nemec, ki je objavila sliko s partnerjem Matjažem Nemcem in Saro Mavri, ter pozvala ljudi, naj donirajo ter s tem pomagajo mladi Primorki.

"Vsak prispevek šteje, tudi najmanjši, a od srca in s skupnimi močmi lahko rešimo eno mlado življenje," je ob tem zapisala Iryna. Zgodba pa se je dotaknila tudi Katarine Benček, ki je v desetih letih pojavljanja na slovenski medijski sceni spoznala številne uspešne slovenske podjetnike, zato se je odločila, da jih spodbudi k donaciji sredstev za Sarino operacijo. "Upam, da se bo vse dobro izšlo, saj menim, da zdravje ne bi smelo biti na prodaj in bi moralo biti resnično vsem dostopno," je povedala Katarina.

Še to:

  • 9. aprila je za Saro v dvorani Krajevne skupnosti Sv. Anton potekal tudi dobrodelni koncert za Saro, na katerem so nastopili Anika Horvat, Omar Naber in številni drugi glasbeniki, ki so zbirali donacije za operacijo v Nemčiji.

Pomagate še vedno lahko tudi vi

IBAN SI56-0223-6145-3355-121, odprt pri NLB, SWIFT LJBASI2X, poslovalnica Koper, s pripisom 'Donacija za Mavri Sara'. Imetnik računa: Sara Mavri, Ulica generala Levičnika 32 H, 6000 Koper.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri