Na Primorskem bo dišalo po Odprti kuhni

24. 5. 2016
Deli

Novo Gorico v sredo, 25. maja, čaka prav posebna poslastica, saj na Bevkov trg prihaja uspešnica ulične kulinarike Odprta kuhna.

Cvrčalo, brbotalo in mešalo se bo od 10. do 21. ure, na priljubljeni kulinarični tržnici, ki je hkrati tudi najbolj priljubljen in najbolj obiskan kulinarični dogodek pri nas, pa se bodo predstavili tako lokalni ponudniki kot restavracije iz vse Slovenije.

To je druga lokacija Odprte kuhne na Primorskem, saj Odprta kuhna letos že drugo sezono razveseljuje tudi v Kopru.

Naslednji obisk Odprte kuhne na Carpacciovem trgu in v Taverni bo v torek, 31. maja, ko si bodo Koprčani med 11. in 21. uro lahko privoščili mesečno dozo slastnega druženja.

Odprta kuhna je kulinarični dogodek, ki obiskovalcem omogoča zelo neposreden stik s ponudniki in s pripravo hrane ter predvsem možnost poskušanja izredno raznolikih jedi in pijač na enem mestu. Pred njihovimi očmi na stojnicah nastajajo tradicionalne slovenske dobrote, njihove sodobne različice ter specialitete iz kuhinj sveta. Veliko je tudi ponudbe za vegetarijance in vegane, tako da z Odprte kuhne res nihče ne odide lačen ali žejen. Za slednje poskrbi izjemna ponudba vinarjev ter varilcev craft piva.

»Odprta kuhna že štiri sezone bogati turistično in kulinarično ponudbo v Ljubljani, lani pa smo prvič izvedli prav tako odlični sezoni v Kopru in v Celju, kjer so tako domačini kot obiskovalci in turisti projekt sprejeli z navdušenjem. Zdaj prihajamo še v Novo Gorico, kar nam zaradi bližine Italije predstavlja zanimiv izziv. Primorci so namreč znani kot odlični poznavalci hrane, hkrati so obdani s kakovostnimi sestavinami iz morja in z njive, močan je tudi vpliv Italije, ki je seveda ena najmočnejših kulinaričnih sil na svetu. Posledično so vajeni visoke kakovosti v kulinariki, a prepričani smo, da bo ponudba Odprte kuhne prepričala tudi obiskovalce v Novi Gorici,« sta pred prvim gostovanjem v Novi Gorici povedala Lior Kochavy in Alma M. Kochavy, direktor in vodja projekta Odprta kuhna.

V slednje verjame tudi Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica: »Nova Gorica je mlado mesto, ki je vedno slovelo po odprtosti, gostoljubju in mladostni radoživosti. Z veseljem v središču mesta pričakujemo Odprto kuhno, ki bo nedvomno na Bevkov trg privabila številne ljubitelje dobrih jedi, raznovrstnih okusov in prijetnega kramljanja v dobri družbi. Projekt me je navdušil, saj ima močno družabno vsebino. Dobra hrana ljudi povezuje in prav druženje je zelo dragoceno. Naj bo torej ta dan lepa priložnost, da ga preživimo v dobri družbi in v lepem mestu. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje z veseljem v našem mestu še kdaj gostili Odprto kuhno.«

Na Obali imajo z Odprto kuhno odlične izkušnje:»Odprto kuhno smo v Kopru sprejeli odprtih rok, saj smo jo od začetka dojemali kot dobrodošlo popestritev že tako pestrega dogajanja v mestnem jedru, a je že prvič presegla vsa pričakovanja. Navdušila nas je raznolikost gostinske ponudbe, ki obiskovalce popelje skozi široko paleto najrazličnejših okusov, drznih kombinacij in domiselnih krožnikov, med katerimi lahko prav vsak najde nekaj zase. Z veseljem spremljamo tudi pozitivne odzive naših krajanov, ki so prireditev takoj vzeli za svojo in ki se, kar je nedvomno najpomembneje, z navdušenjem vračajo. Odlična zamisel, ki bo, verjamemo, tudi v letošnji sezoni k nam privabljala številne sladokusce, veseli pa je bodo tudi lokalni ponudniki, ki vsekakor predstavljajo pomemben člen v tej vseslovenski kulinarični zgodbi,« so povedali na Mestni občini Koper.

Na otvoritvi Odprte kuhne v Novi Gorici bodo obiskovalce razvajali:

  • Abi Falafel, Argentino Steakhouse, Barbarella, Burrito Loco, Dežela okusov, Dvor Jezeršek, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gostilna pri Mari, Gin & Tonic by eVino, Green Republic, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, J&B vinoteka, Kralj žara, La Caja China, Lizin vrt, Organic Garden, Plata - naberi okuse, Restavracija in vinski bar Dam, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Taverna Tatjana, Thai Inn Pub, Vinoteka Movia

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave