Na spletnem portalu bolha.com virtualna tržnica: Možnost naročila lokalne hrane in svežih živil

Na spletnem portalu bolha.com virtualna tržnica: Možnost naročila lokalne hrane in svežih živil (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
19. 3. 2020

Spletni portal bolha.com v tej izjemni situaciji, s katero smo soočeni, prebivalcem lajša dostop do lokalno pridelanih živil.

Na portalu bolha.com so namreč vzpostavili tržnico, na kateri se lahko prebivalci povežejo s pridelovalci lokalne hrane in sveža živila naročijo na dom.

Na tržnici so zbrani pridelovalci iz vse Slovenije, na ta način bolha.com pomaga slovenskemu gospodarstvu na eni strani in prebivalcem na drugi - v času, ko je priporočljivo, da se izogibamo vsem stikom in javnim mestom, kot so trgovine. Na portalu bolha.com pozivajo vse pridelovalce, da objavijo svojo ponudbo in na ta način lažje vstopijo v stik s potrošniki.

»Spodbujamo gospodarstvo kljub situaciji, v kakršni smo se znašli vsi, in dajemo ogrodje za prodajo manjšim pridelovalcem, ki bodo najbolj na udaru. Hkrati ljudem omogočamo, da pridejo do svežih domačih pridelkov, ne da bi za to zapustili svoj dom. Bolha.com s tem nadaljuje aktivnosti v smeri dobrega delovanja za družbo,« je povedal Uroš Žajdela iz bolha.com.

Kako deluje tržnica na bolha.com?

Tržnica na bolha.com nam omogoča, da pobrskamo med lokalnimi prehranskimi izdelki in se s pridelovalci iz vse Slovenije dogovorimo za prevzem. S tem pomaga prebivalcem priti do kakovostne domače hrane, ne da bi zapustili dom.

»Mreža dostave je sicer omogočena po celotni Sloveniji, kljub temu pričakujemo, da bo največ prevzemov znotraj Ljubljane,« je še povedal Uroš Žajdela iz bolha.com.

Pri bolha.com priporočajo, da predaja živil poteka čim bolj varno. Pozivajo, da se upoštevajo vsa trenutna priporočila. Priporočljivo je, da se paketi prevzamejo brez osebnega stika ter da se kupci z dostavljavci dogovorijo, da paket odložijo na vidno, vnaprej dogovorjeno mesto. bolha.com priporoča še, da sledimo priporočilom glede plačila in da se plačilo izvede na račun dostavnega podjetja ali pridelovalca. 

Ostanimo doma

Ob tako organizirani dostavi se bo še lažje izogniti trgovinskim centrom in trgovinam ter upoštevati jasna priporočila, da ostanemo doma. Pri bolha.com mislijo tudi na okolje, zato so pridelovalce pozvali, naj živila zapakirajo v škatlah in ne v plastične embalaže, če je to mogoče.