Na top zaključku projekta FerFud predali več kot 4.600 EUR za Botrstvo

Blaž Slanič, Nives Orešnik, Urban Sever in Filip Kržišnik (foto: FerFud) FerFud
8. 10. 2019

FerFud, priljubljeni tovornjaček, ki je tudi to poletje zapeljal na slovenske ulice in trge, je v letošnji sezoni na kreativen način obudil eno največjih klasik ulične prehrane: hot dog. Po treh mesecih, v katerih je FerFud ekipa predstavila 12 različnih Top Dogov – hot dogov na FerFud način – in k sodelovanju povabila številne znane obraze, so kulinarični navdušenci na zaključnem dogodku lahko še zadnjič poskusili najbolj priljubljene fine grižljaje te sezone, izbrali zmagovalca in donacijo predali Botrstvu.

Voditeljica Ivjana Banič.
Vse skupaj sta popestrila Filip in Blaž iz F&B Acrobatics.
Klemen Mramor Clemens in Urban Sever
Strokovna komisija je imela veliko dela.
Podelitev top doga, Janez Bratovž in Ivjana Banič
Zmagovalec Urban Sever.

Projekt FerFud je že tradicionalno povezan s programom Botrstvo v Sloveniji. Vsi ljubitelji novih okusov, ki jih v okviru projekta FerFud pripravljajo po fer ceni, so fine grižljaje v obliki kreativno pripravljenih hot dogov tudi letos lahko plačali z objavo na družbenih omrežjih ali po fer ceni, temu pa so lahko dodali še prispevek za program Botrstvo v Sloveniji in s tem pomagali otrokom v stiski.

»Pri podjetju HOFER si želimo kot pobudniki kulinarično-dobrodelnega projekta FerFud hrani, ki jo navadno povezujemo z uživanjem in druženjem, dodati tudi vrednoto povezovanja in solidarnosti. To, da smo skozi leta s skupnimi močmi vseh, ki so nam pomagali v okviru projekta, in vseh, ki so v tem času prispevali svoj fer prispevek, zbrali več kot 53.000 evrov, dokazuje, da nam je uspelo,« so povedali pri HOFERju.

Na zaključnem dogodku je bon z donacijo prevzela Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki vodi program Botrstvo v Sloveniji. »S projektom FerFud sodelujemo že peto leto. Gre za izjemno pozitivno pobudo, ki preko kulinarike povezuje ljudi za skupno dobro in pomaga, da lahko našim varovancem, otrokom, omogočimo lepše življenje.«

Zaključek letošnjega FerFud projekta postregel z zmagovalnim Top Dogom

V finalu so se pomerili štirje najbolj priljubljeni Top Dogi letošnje sezone, Top Nyam Gaje Prestor, Crème de la Klèm Klemna Mramorja - Clemensa, Vodojedec Tina Vodopivca in Los Finos Dogos, ki ga je zasnoval Urban Sever. Zmagovalca je na samem dogodku izbrala strokovna žirija pod vodstvom enega najbolj znanih slovenskih chefov, Janeza Bratovža. Čast najboljšega Top Doga je pripadla hot dogu Los Finos Dogos, ki ga je ustvaril Urban Sever. Vanj je vključil svoje priljubljene sestavine, tudi meso, ki ga ima rad predvsem zato, ker ga dobro nasiti.

Urban Sever je bil nad zmago svoje kreacije navdušen: »Pri zasnovi hot doga Los Finos Dogos sem se kar prepustil navdihu, tako da gre za res iskreno kombinacijo mojih priljubljenih sestavin - pečene hrenovke, še malo mesa in sveže omakice, ki se stopi v ustih. Kar neverjetno se mi zdi, da so ga za svojega vzeli najprej obiskovalci FerFud tovornjaka, nato pa je prepričal še avtoritete slovenske kulinarike. In še sredstva za dober namen je pomagal zbirati. Top!«

Kreativnost zmagovalnega recepta je pozdravil tudi Janez Bratovž: »Za dobro kulinariko potrebujemo tudi domišljijo. FerFud vedno znova dokazuje, da te tudi pri ulični kulinariki ne manjka. V finalu so se pomerili Top Dogi, ki so jih zasnovale slovenske top osebnosti, pa tudi kombinacije, ki so jih soustvarili FerFud oboževalci na Facebooku. Absolutnega zmagovalca ni bilo lahko izbrati, a Los Finos Dogos si nagrado vsekakor zasluži.«

Top presežki za dober namen

FerFud je tudi letos postregel z odličnimi dosežki. Top Dog kreacije je bilo mogoče okušati na kar 37 dogodkih po Sloveniji, kjer je bilo postreženih več kot 5.400 slastnih hot dogov, pripravljenih na FerFud način.

Na Ljubljanski tržnici, ki je pravo srce slovenske ulične prehrane, je zbrane ob razglasitvi naj Top Doga v prijetne ritme zazibala skupina Xequtifz. Dogodek je povezovala priljubljena radijska voditeljica Ivjana Banić, na odru sta nastopila tudi ambasadorja Top Dog projekta iz glasbenega sveta – Klemen Mramor - Clemens in pevec skupine Los Ventilos Urban Sever – ter navdušila občinstvo. Za dvig adrenalina je poskrbel nastop F&B Acrobatics, foto kotiček pa je bil kulisa, kjer so nastale številne zabavne fotografije.

FerFud tovornjak navdušil slovensko sceno ulične prehrane

FerFud je kot prvi pravi »food truck« projekt pri nas na slovenske ulice prvič zapeljal pred petimi leti. V tem času je postal zagotovilo za vrhunsko urbano kulinariko in izvirne jedi, pripravljene iz kakovostnih sestavin, ki jih po fer ceni zagotavlja podjetje HOFER.

Letošnja sezona je bila še posebej zvezdniška: v prvem mesecu so svoje menije predstavili Tereza Poljanič, strokovnjakinja za zdravo prehrano, skateboarder Timotej Lampe Ignjić in pevec Klemen Mramor - Clemens. Sledile so kreacije osebne fitnes trenerke Nives Orešnik, stand-up komika Tina Vodopivca in pevca Urbana Severja, v zadnji seriji pa so svoje specialitete zasnovali pevka Gaja Prestor, rokometaš Luka Žvižej ter akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič (F&B Acrobatics).

Priporočamo