Na velika platna prihaja komedija leta Sestri

17. 11. 2015

Amy Poehler in Tina Fey pripravljata poslednjo zabavo, na kateri ne smete manjkati!

Ker je na dobre stvari vredno počakati, smo najboljše prihranili za konec ... Češnjo na torti spektakularnega filmskega leta namreč predstavlja komedija SESTRI (Sisters), na čelu katere je trdno zasidran ženski komedijantski duet. Amy Poehler in Tina Fey sta že v njunih prejšnjih filmih in kot trikratni voditeljici podelitev nagrad zlati globusi dokazali, da je kemija med njima neustavljivo nalezljiva. Tako bo tudi tokrat, ko se kot sestri vračata na velika platna oziroma v njuno domače mesto. Tam bosta morali izprazniti družinsko hišo, še prej pa se jima bo porodila genialna domislica, da podoživita mladostniško norost in v njej organizirata poslednjo veliko zabavo. Četudi udeleženci slednje že dolgo niso več podivjani najstniki, pa to niti slučajno ne pomeni, da situacija ne bo docela ušla izpod nadzora.

Komedija, polna nostalgije in nabritega humorja, nam bo popestrila letošnje praznike, saj v kina prihaja 24. decembra.

O ZGODBI:

Maura (Amy Poehler) je mlajša in vedno popolna sestra, ki ji gre odraslo življenje krasno od rok. No, če izvzamemo propadel zakon. Kate (Tina Fey) pa je navkljub materinstvu enako divja in neodgovorna kot v mladosti. Če smo povsem iskreni, jo celo njena lastna najstniška hčerka prekaša v odraslosti.

Ko prejmeta poziv svojih staršev, se Maura in Kate vrneta v njuno rodno mesto, kjer zaprepadeno ugotovita, da sta starša na skrivaj prodala družinsko hišo! Vse je že dogovorjeno in pripravljeno, le še njuno sobo je treba izprazniti. Sestri se z dobršno mero nostalgije zakopljeta v delo, med katerim pa se jima utrne genialna ideja. Da bi se za vsaj en večer vrnili na pota stare slave, se bosta od svojega doma poslovili z žurko v pravem srednješolskem slogu.

S pomočjo družbenih omrežij poiščeta bivše sošolce, nakupita enormne količine alkohola in okrasita hišo. Vse je nared za poslednjo zabavo, ki pa se bo sprevrgla v katarzično katastrofo, kakršno so otopeli in vsega naveličani odrasli pravzaprav krvavo potrebovali!

SESTRI bosta na naših filmskih platnih zažurali 24. DECEMBRA.

ZANIMIVOSTI:

  • Gre za tretjo komedijo, v kateri sta skupaj nastopili Tina Fey in Amy Poehler. Prvič sta moči združili v filmu Zlobna dekleta iz leta 2004 (Mean Girls), njun drugi skupni podvig pa je bila komedija Najeta mama iz leta 2008 (Baby Mama).
  • Jason Moore je režisersko taktirko vihtel tudi pri mega uspešnici Prava nota (Pitch Perfect).

Info!

Igralska zasedba: Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph, Ike Barinholtz, John Leguizamo, Dianne Wiest, John Cena in James Brolin

Režija: Jason Moore

Scenarij: Paula Pell

Producenti: Jay Roach, Tina Fey in John S. Lyons

Izvršni producenti: Amy Poehler, Jeff Richmond, Brian Bell

Žanr: Komedija

Priporočamo