Na Veliki planini postavili najbolj noro gugalnico na svetu

Na Veliki planini postavili najbolj noro gugalnico na svetu (foto: Dunking Devils PRESS) Dunking Devils PRESS
12. 3. 2018

Adrenalin, vratolomne akrobacije in dih jemajoči viralni videi so zagotovo tri stvari, ki jih Slovenija povezuje z akrobati Dunking Devils. Po skoku čez parni vlak so tokrat izvedli še bolj ekstremen skok, in to skoraj 300 metrov nad tlemi! V sodelovanju z Veliko planino so postavili najbolj noro gugalnico na svetu, kjer so prosto skakali v prepad z najvišje točke gondole. Vrtoglavi video posnetek, ki požene strah v kosti tudi najbolj pogumnim, je že viralno zaokrožil po spletu.

Ogled videa ni priporočljiv za tiste, ki se bojijo višine. Člani Dunking Devils iz gondole na Veliki planini skočijo v prepad, globok 300 metrov, in prosto padajo skoraj 5 sekund, nato pa jih adrenalinska gugalnica zaniha visoko nad tlemi. Čeprav so fantje vajeni ekstremnih podvigov, jih je tik pred skokom ob pogledu v neskončno globino vseeno stisnilo v želodcu.

Matevž Pogačar, akrobat Dunking Devils:

  • "Skok na Veliki planini je verjetno najbolj strašljiva stvar, ki sem jo storil v življenju. Čeprav smo prej dobro poskrbeli za varnost, me je vseeno stisnilo v želodcu, ko sem pogledal dol in se pripravljal na skok. Ko sem skočil, sem kar letel in letel, zdelo se mi je, da bi se že moral ustaviti, ampak sem še vedno padal. Nato pa me je vrv končno zategnila, preplavil me je občutek veselja in adrenalina. Ko greš prvič, je najhuje, saj ne veš točno, kaj se bo zgodilo."

ŽELITE PREIZKUSITI SKOK Z NAJBOLJ NORO GUGALNICO?

Od objave videa so Dunking Devils s strani oboževalcev po vsem svetu že dobili številne prošnje, naj skok z najbolj nore gugalnice omogočijo tudi širši javnosti. Zato so se v sodelovanju z Veliko planino odločili, da v maju organizirajo dobrodelni dogodek, kjer bodo povabili izbrane Slovence, da na lastni koži preizkusijo adrenalinski skok iz gondole. Več informacij o dogodku sledi, ljubitelji ekstremnih športov pa si lahko video ogledajo spodaj.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils:

  • "Skok iz gondole, skoraj 5 sekund prostega pada in nato guganje 100 m pod kabino - vse to v osrčju Kamniških Alp je izkušnja, ki ostane s tabo celo življenje. Ravno zato sem vesel, da bo nora gugalnica na Veliki planini dobila epilog. Meseca maja bodo našo gugalnico lahko v dobrodelni namen preizkusili adrenalinsko-športni novinarji in slovenski ekstremni športniki. Želja pa je še pred koncem 2018 omogočiti skoke iz gondole vsem slovenskim in tujim ljubiteljem adrenalina!"

Leon Keder, direktor Velike planine:

  • "Ko sem prejel telefonski klic od Dunking Devils, sem takoj vedel, da bo v igri nekaj norega. Ko je Domen prišel do mene in mi razložil idejo, pa sem kar obnemel. Skok iz nihalke se mi je tisti trenutek zdel tako nor, da niti Chuck Norris tega ne bi naredil! Ko si v kabini na višini skoraj 300 metrov in se odprejo vrata, dobijo cmok v grlu tudi naši sprevodniki, ki so dnevno v kabini. Čeprav z ekipo vadimo reševanje iz kabin nihalke, je takšen skok za vse nas bil nekaj neverjetnega. Ko smo preizkusili skok z gugalnico in ugotovili, da se da vse skupaj narediti varno, sva z Domnom hitro prišla do ideje, da moramo kaj takega nujno ponoviti!"