Na Vodnikovi domačiji bodo gostili Bobre in N'toka!

18. 1. 2017

Na Vodnikovi domačiji se do konca januarja obeta še zelo pester program.

V nedeljo, 22. januarja ob 11h, prihajajo k nam Bobri, in sicer bo v okviru stalnega Nedeljskega otroškega programa na sporedu lutkovna predstava Afriško sonce (avtorji Jose, Peter Nzobandora in Tina Sovič). Prav tako v nedeljo, 22. januarja ob 11h, bo v Galeriji domačije Bojan Albahari popeljal po razstavi stripa in poštne umetnosti Živel strip! Živela animacija! Tanje Komadine in 24 italijanskih avtorjev.

V sredo, 25. januarja ob 19h, v okviru serije Čas za razmislek gostimo N'toka, slovenskega raperja, blogerja in kolumnista, ter Gregorja Repovža, odgovornega urednika Mladine. Izhodišče pogovora, ki ga bo vodil Lenart J. Kučić, bo N'tkov knjižni prvenec Samoumevni svet.

V okviru Festivala Bobri v četrtek, 26. januarja ob 17h, premierno odpiramo Otroški literarni zemljevid, stalno pridobitev Knjižnice pod krošnjami na Vodnikovi domačiji. Na zemljevid velikega formata bomo pripenjali literarne junake in njihove avtorje, ki jih bomo samostojno odkrivali skozi branje zgodb. Na tokratnem dogodku pa se bomo po zemljevidu sprehodili skozi pripovedovanje s Špelo Frlic.

Konec januarja, v torek, 31. ob 20h, bo na odru domačije ponovitev nove hišne predstave Vodnikove domačije o Valentinu Vodniku – Andrej R. Roza: Ljubljanski vodnik sreča Vodnika, kjer nastopata Andrej Rozman Roza kot Valentin Vodnik iz posmrtnega sveta in Alenka Tetičkovič kot samozaposlena novinarka Sanja Ažurov. Med ustvarjalci predstave je tudi letošnji prejemnik nagrade Prešernovega sklada, Mitja Vrhovnik, ki je uglasbil štiri Vodnikove pesmi, ki jih igralca zapojeta na odru.