Nabor raznolikih plesnih vsebin v poletni plesni šoli

Nabor raznolikih plesnih vsebin v poletni plesni šoli (foto: SDS Press) SDS Press
14. 6. 2017

V prvem tednu poletnih počitnic, med 26. junijem in 1. julijem, bo na različnih lokacijah v Ljubljani v organizaciji Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) potekala Poletna plesna šola z bogatim naborom plesnih klasov in delavnic pod mentorstvom domačih in tujih priznanih plesnih strokovnjakov.

Poletna plesna šola ima dolgo tradicijo, v Ljubljani je namreč potekala kar dvajset let, med letoma 1997 in 1979, in iz nje so izšla pomembna imena slovenske plesne scene. Danes želijo pri JSKD s takšnim izobraževalnim formatom plesalcem vseh starostnih skupin ponuditi raznolike plesne vsebine ter povezati plesalce in plesna društva v razgibano plesno skupnost.

Program poletne plesne šole je zasnovan tako, da se vanjo lahko vključijo tako popolni začetniki kot tudi plesalci z bogatim predznanjem. Nabor raznolikih plesnih vsebin za vse starostne skupine je izjemno raznolik: klasični balet, sodobni ples, modern, kontaktna improvizacija, afro-sodobni ples, joga, capoeira in številne plesne delavnice. Plesalci se tako lahko seznanijo z osnovami izbrane zvrsti ali nadgradijo svoje znanje.

Letos bo poletna plesna šola potekala na petih lokacijah: Kult3000 na Metelkovi, Stara mestna elektrarna, Športna dvorana Tabor, Plesni teater Ljubljana in Muzej sodobne umetnosti Metelkova.

Tuji strokovnjaki, ki bodo poučevali plesalce, so Alexandra Baybutt, Dagmar Dachauer, Davide Casiraghi, Lee Junwook, Nikola Orešković, Marta Stemberger, Darko Dragičević, Michal Rynia, Nicole Speletic, Richél Wieles, Tamas Tusza in Peter De Vuyst, domači pa Jernej Bizjak, Maja Kalafatić, Katjuša Kovačič, Maša Kagao Knez, Nastja Bremec, Tina Valentan in Urša Rupnik.