Nace Junkar bo letos obudil zmagovalnega Slovenskega mornarja

Nace Junkar bo letos obudil zmagovalnega Slovenskega mornarja (foto: Instagram profil Nace Junkar) Instagram profil Nace Junkar
30. 1. 2020

Letos, ko bo poletni festival Melodije morja in sonca praznoval 40. rojstni dan, bo Nace Junkar obeležil na prav poseben način, saj mineva 30 let od njegove zmage, kjer je leta 1990 v Portorožu slavil s Slovenskim mornarjem.

A to ni bila njegova edina zmaga na odru MMS! Leta 1989 sta namreč Nace Junkar in Helena Blagne še kako prepričala s Pestnerjevo melodijo Vrniva se na najino obalo, ki je v hipu osvojila občinstvo, pesem pa je še danes priljubljena med poslušalci.

A če se vrnemo v letu 1990, je bilo za Naceta nekaj posebnega. "Letos praznujem 30 let od zmage s pesmijo Slovenski mornar, tudi avtorja Ota Pestnerja. Ob tej priložnosti bo znova izšel album z istoimenskim naslovom, na katerem bodo dodane tudi nove pesmi," nam je zaupal glasbenik Nace Junkar, ki je s pesmijo Moja domovina je poletje (Nikica Kalogjera in Elze Budau) sicer prvič stal na odru MMS leta 1985.

Nace se je nato po letu 1990 udeleževal poletnih melodij vedno kot gost, leta 2002, ko je bila 25. obletnica festivala, pa so na posebnem večeru nastopili zmagovalci vseh let.

Med njimi je bila tudi prva zmagovalka Moni Kovačič, katerega nastopa se spominja tudi Nace. "Z Moni Kovačič se ponavadi srečujeva v Portorožu, na fotografiji zgoraj pa je najino srečanje po premieri na odru ljubljanske operne hiše. Srečanje z Moni je vedno radostno in veselo," nam je ob tem še zaupal Nace Junkar.

Nace Junkar in Helena Blagne (iz nastopa v oddaji Pri Črnem Petru) sta na odru MMS slavila leta 1989.

Priporočamo