Naj lipicanski žrebiček Pluto očaral tudi Samuela Lucasa

Med drugim se je spoprijateljil tudi z mogočnim lipicancem po imenu 312 Pluto Samira XVIII. (foto: Lipica Press) Lipica Press
28. 2. 2017 | Promocijsko sporočilo

Zgodba malega Plutka, prvega lipicanskega žrebička iz zasebne reje, ki ga je po dolgem času Kobilarna Lipica sprejela v dragoceno čredo svojih lipicancev, je navdušila tudi priljubljenega Samuela Lucasa.

Mladi razigrani lipicanci so očarali Samuela Lucasa.
Samuel Lucas je Plutka in Lipico obiskal v družbi svoje mlajše hčerke Arijane.
Samuel Lucas se je med mladimi lipicanci odlično počutil.
Z zanimanjem je obiskal tudi 331 Conversano Bonadea XXVII, ki je trenutno edini odrasel črn lipicanec v Kobilarni Lipica.
Simpatični Samuel Lucas je z veseljem obiskal malega Plutka.

Pluto Valdamora III, ki je bil izbran za naj žrebička lanske generacije lipicancev slovenske zasebne reje, namreč zdaj z vrstniki na prostranih pašnikih žrebetišča Ravne v okolici Pivke uživa vso svobodo. Prav tam, kjer odraščajo žrebički Kobilarne Lipica, je očaral tudi odličnega pevca, ki je trenutno sicer zelo zaposlen s koncerti uspešnic Tošeta Proeskega. »Prav zares je bilo posebno doživetje spoznati postavnega in prikupnega Pluta, pa tudi njegove vrstnike. Zdi se mi, da tudi oni v svoji razigranosti že čutijo prihajajočo pomlad,« je bil navdušen Samuel in si v družbi mlajše hčerke Arijane z veseljem ogledal še Kobilarno Lipica, kjer so že v pričakovanju rojstev prvih žrebet nove generacije.

Le-ta jih običajno razveselijo v marcu ali aprilu, medtem pa se skrbno pripravljajo tudi na premierno predstavo Lipiške šole klasičnega jahanja 2017, ki bo 19. marca.