Naj nasmeh z Urško Košir za dober namen tudi letos!

Naj nasmeh z Urško Košir za dober namen tudi letos! (foto: Teotim Logar) Teotim Logar
11. 5. 2017

V fotografsko-dobrodelnem projektu avtorice Urške Košir iščemo nasmejane obraze vseh starosti, oblik in spolov. Tiste široko nasmejane in tiste skrivnostne. Igrive, vesele, sproščene in pristne. Take, ki prebudijo nasmeh in ogrejejo srce tudi tistemu, ki jih samo opazuje. Vabimo vas, da nam nasmehe pomagate širiti tudi vi.

Od znanih Slovencev so svoje obraze za dobrodelni namen letos med drugimi posodili: Alenka Godec, pevka z žametnim glasom in prav posebnim nasmehom, Vasilij Žbogar, najbolj nasmejan slovenski jadralec in večkratni olimpijski podprvak, Jernej Tozon, glasbenik in član skupine Čuki, ki z nasmehom topi predvsem ženska srca, Demeter Bitenc, nasmejana 95-letna legenda slovenska igralska legenda, Savina Atai, ki večinoma hodi z navzgor privihanimi ustnimi kotički, nasmejana plesalka in plesna novinarka Barbra Drnač s hčero Terezo, ki nasmehe izvablja s slastnimi in zdravimi recepti v priljubljeni kuharski oddaji, Betka Šuhel Mikolič, voditeljica in športna motivatorka ter Irena Yebuah Tiran, operna pevka z najbolj bleščečim nasmehom daleč naokrog.

Razstava umetniških fotografij, ki bodo letos posnete v stilu Pop art-a, bo potekala na Krakovskem nasipu v centru Ljubljane, pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, od 6. junija 2017 do 6. julija 2017. Slike bodo nato obiskale nekaj večjih krajev po Sloveniji in svojo pot v jeseni zaključile na Obali, pod okriljem Univerze na Primorskem, ki je edina univerza v slovenskem prostoru z dobrodelno noto v svojem statutu. Od junija do jeseni se bodo v okviru akcije zvrstile mnoge delavnice za otroke, kjer se bodo slednji zabavali ob učenju zobne higiene, fotografiranja in še marsičesa. Akcijo kot častni pokroviteljici podpirata Mestni občini Ljubljana in Koper, kot izobraževalni partner pa tudi Univerza na Primorskem.

Vsa zbrana sredstva na gala otvoritvenem in zaključnem dogodku bodo namenjena za pomoč otrokom pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje v okviru projekta 'Volja vselej najde pot', s čimer bomo tudi njim pričarali nasmehe na male obraze.

Nasmehe so prvič širili že v letu 2014 in 2015, najbolj nasmejana umetniško dobrodelna akcija je na mah osvojila celotno Slovenijo, obiskala vsa največja mesta in otrokom na koncu prinesla 5000 Eur. Akcijo sta takrat kot častni pokroviteljici podprli Mestni občini Ljubljana in Koper, kot partner je pristopila Univerza na Primorskem, sredstva pa so donirala mnoga ugledna podjetja in posamezniki. Svoj obraz so posodili znani Slovenci: Alya, Ana Klašnja, Janja Pušl, Nika Kljun, Nina Wabra, Mitja Okorn, Pia Zemljič, Rebeka Dremelj, Sebastian Cavazza, Sekumady Conde in Uroš Perić. Načelno podporo projektu Naj nasmeh je takrat izrazil tudi spoštovani predsednik Borut Pahor.

Priporočamo