Najbolj gledana slovenska serija ostaja Ena žlahtna štorija

12. 10. 2015

Slovenska romantično-humoristična serija Ena žlahtna štorija se je že spomladi zasidrala v televizijske ekrane slovenskih gledalcev in z drugo sezono dokazuje, da je najbolj priljubljena slovenska serija.

Ena žlahtna štorija dosega poseben televizijski uspeh, njena gledanost iz tedna v teden narašča. Povprečni delež gledalcev v ciljni skupini med 18 do 54 let je 23,01 odstotka. Rating v ciljni skupini med 18 do 54 let pa s kar 7,13 odstotka kar predstavlja povprečno 74.100 gledalcev.

Najbolj gledana epizoda je v ciljni skupini VSI  med 18 do 54 let dosegla delež gledalcev 28,44 odstotkov, kar predstavlja kar 85.000 gledalcev.

Zadnje tedensko povprečje ima najvišji rezultat do zdaj, saj je dosegla rating 8,32 v ciljni skupini med 18 do 54.

Serija prerasla v blagovno znamko

Serija je že v prvi sezoni začela preraščati v blagovno znamko. Tako je že spomladi prišla na trgovske police bela in rdeča zvrst vina iz Kleti Brda pod okriljem blagovne znamke Ena žlahtna štorija. Z jesenjo se je linija vin obogatila še z dvemi novimi vini, primarno namenjenimi gostincem. Kmalu se bo žlahtni kapljici pridružil tudi mlečni proizvod, na knjižne police pa prihaja knjiga Ena žlahtna štorija, ki jo bo izdala založba Didakta.

Svojevrsten podvig je Ena žlahtna štorija pripravila tudi s premiero druge sezone, saj si je bilo slovensko televizijsko serijo možno prvič ogledati tudi na velikih platnih kinodvoran Cineplexx in Kina Bežigrad. Vseh teh zavidljivih uspehov pa seveda ne bi bilo brez občinstva, zaradi katerega Štorija kraljuje na vseh teh prestolih, kjer orje gladine neodkritega.

Slovenska romantično-humoristična serija Ena žlahtna štorija je na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 20. uri na Planet TV.