Najboljše ulične dobrote tudi to soboto na Odprti kuhni v Celju

Najboljše ulične dobrote tudi to soboto na Odprti kuhni v Celju (foto: Odprta kuhna Press) Odprta kuhna Press
16. 5. 2018

Odprta kuhna bo v soboto, 19. maja, ponovno odpeketala v Celje, kjer bo svoje stojnice z najboljšimi uličnimi dobrotami postavila na zdaj že dobro znani lokaciji na mestni tržnici in Savinovi ulici. Med 10. in 20. uro bo več kot dvajset ponudnikov domačih in mednarodnih jedi in pijač poskrbelo za še en nepozaben gurmanski dogodek, poln novih okusov in prijetnih družabnih trenutkov.

»Naše prvo letošnje gostovanje v Celju je bilo krasno, res smo veseli vseh pozitivnih odzivov in komentarjev obiskovalk in obiskovalcev Odprte kuhne, ki nam potrjujejo, da smo s projektom na pravi poti,« je pred novim obiskom priljubljene kulinarične tržnice v Celju povedal ustanovitelj Lior Kochavy, vodja projekta Alma Kochavy pa je dodala, da bo kulinarična tržnica tudi to soboto bogatejša za dve novosti: »Naši karavani se bosta prvič v Celju pridružila Skuhna ter Gin & Tonic by eVino, ki bosta ob Savinjo prinesla vonj po Afriki in poletju.«

Na stojnici Skuhne bodo radovedni jedci našli obilje priložnosti za poskušanje novega, saj pri Skuhni v sožitju bivajo portoriški sendvič s platano banano, nigerijska malica, napitki iz Tunizije in Kolumbije ter pravo kosilo babice iz Zimbabveja. A Skuhna je veliko več, kot le svetovna kuhinja. Je socialno podjetje, v katerem zaposlujejo migrante z globalnega juga ter zbližujejo ljudi različnih kultur skozi hrano, v kateri se ob vsakem grižljaju začutita najpomembneši »začimbi« - toplina in dobra volja, s katerima pripravljajo jedi v Skuhni.

Svetovljanski vetrič pa nas bo ponesel naravnost v poletje ob obisku stojnice Gin & Tonic by eVino, kjer bodo obiskovalke in obiskovalce navdušili s to klasiko med koktejli, ki pa ga zna ekipa eVina odlično preobleči tudi v bolj ekstravagantna oblačila. Vsakemu od različnih vrhunskih ginov, med katerimi so tudi slovenski, najdejo drugo vrsto prav tako vrhunskega tonika. Kombinacije nato še dodatno začinijo in tako nekaterim dodajo pomarančno lupinico in eksotični kardamom ali blagodejni žaljbelj, druge obogatijo z dodatkom brinovih jagod in rožmarina, tretje z dodatkom grozdja in sanjskega hibiskusa ali pa razkošnega granatnega jabolka in timijana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri