Najuglednejši delodajalec leta 2015 je Krka, d.d., Novo mesto

10. 3. 2016
Deli

Ljubljana, Krka, d. d., Novo mesto, je prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2015. V raziskavi, ki so jo izvedli že petič, je sodelovalo več tisoč kandidatov na trgu dela, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

V svečanem vzdušju kluba Cankarjevega doma je naslov Najuglednejšega delodajalca leta že četrtič dobila Krka, d. d., Novo mesto (2007, 2009, 2011, 2015).

Nagrado je iz rok direktorja zaposlitvenega portala Mojedelo.com, Zorana Savina, prejel Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja Krka, ki se je ob prejemu prestižne nagrade zahvalil svojim sodelavcem in spletnemu portalu Mojedelo.com, da je že petič organiziral glasovanje za Uglednega delodajalca, prav tako pa je čestital še ostalim podjetjem, ki so se uvrstili med top deset najuglednejših podjetij pri nas.

  • "Ta nagrada je pomembna zato, ker jo ocenjujejo iskalci zaposlitve, pripoveduje pa zgodbo o vseh nas. Pripovedujejo zgodbo o podjetjih, v katerih delamo, predvsem pa o medsebojnih odnosih, ki vladajo v podjetju, o plačah, o možnostih izobraževanja... To zgodbo govorijo in predstavljajo zaposleni in to zgodbo slišijo iskalci zaposlitve. Najpomembnejše nam je, kaj o nas mislijo naši zaposleni in ponosni smo, da smo v anketi, ki smo jo opravili med 7.000 zaposlenimi, videli, da naši zaposleni na najvišjo stopničko postavljajo pripadnost in zavzetost podjetju."

Skupino Krka poleg matične družbe Krka, d. d., Novo mesto sestavljajo odvisne družbe v Sloveniji in tujini, kjer imajo več kot 40 podjetij in predstavništev. Osredotočeni so na ponudbo generičnih zdravil na recept, ki jih tržijo pod lastnimi blagovnimi znamkami. Več kot 90 % izdelkov prodajo v tujino.

Direktor največjega zaposlitvenega portala, Zoran Savin, je v govoru povedal, da je želja njihovega portala, da za podjetja najdejo najboljše možne kandidate in tako naredijo odlično vez med podjetjem in zaposlenim. Priznal je tudi, da je šlo pri izbiri najuglednejšega delodajalca za las, kljub temu, da je glasovalo 4500 ljudi.

Sicer je Zoran Savin povedal, da njihov portal vsako leto išče nove priložnosti in lani so jih našli v Kariernih sejmih, ki so jih organizirali po Sloveniji. Med drugim je o Mojemdelu.com dejal: "Odločili smo se, da gremo s kariernimi sejmi izven Ljubljane, kar se je izkazalo za izjemno dobro, saj smo šli med ljudi. Zato bomo to znova naredili letos. Tako merimo utrip med ljudmi, vemo, kaj si želijo in kakšne potrebe po delovnih mestih so v določenih predelih Slovenije."

Dogodek je povezal delodajalce, ki so se še po prireditvi družili, klepetali in izmenjevali izkušnje.

nagrade

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave