Dogodki Promocijsko sporočilo

Največja očesna klinika v regiji praznovala 20 let uspešnega delovanja

2. 3. 2018
Deli

Znanju in kakovosti Klinike Svjetlost iz Zagreba zaupajo številni predsedniki, politiki in gospodarstveniki, pa tudi mnogi znani obrazi iz sveta športa, zabave in glasbe.

Na praznovanju 20. obletnice uspešnega delovanja klinike so se tako pod isto streho družili štirje predsedniki, trije premierji in kar 700 drugih gostov. Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, črnogorski predsednik Filip Vujanović, nekdanja hrvaška voditelja Stjepan Mesić in Ivo Josipović, trije nekdanji premierji in številni drugi pomembni gostje iz političnega, gospodarskega in družabnega sveta so si vzeli čas in se udeležili velikega praznovanja ene največjih in najsodobnejših očesnih klinik v jugovzhodni Evropi.

Zbrati sam državni vrh in tolikšno množico ljudi na enem mestu ni mačji kašelj, a to je odlično uspelo profesorju Nikici Gabriću, ustanovitelju in direktorju Klinike Svjetlost. Ob tej priložnosti mu je v roko segla tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović in dejala, da je Klinika Svjetlost krasen vzor in živi dokaz, kako se na Hrvaškem da uspeti. Profesor Gabrić je namreč iz majhne zasebne klinike s tremi zaposlenimi v dveh desetletjih zgradil največji diagnostični očesni imperij v jugovzhodni Evropi. 200 zaposlenih, več kot 125.000 operacij oči, več kot 350.000 zadovoljnih pacientov – to so številke, s katerimi se lahko pohvali klinika, kjer operacije za odpravo dioptrije izvajajo le z najboljšo in najsodobnejšo opremo.

Na velikem slavju ob obletnici so publiko ogreli in razgreli romantična Petar Grašo in Tony Cetinski ter legendarna Tereza Kesovija in Željko Bebek.

V Kliniki Svjetlost je pomoč poiskalo že več kot 15.000 Slovencev. Da so oči samo ene in si zato zaslužijo le najboljše, se zavedajo Lado Leskovar, Franci Kek, Zvezdana Mlakar in Lea Filipovič, ki so prav tako odšli na operacijo v Zagreb.