Napovednik filma Jurski svet ne skopari s presenečenji

21. 4. 2015

Številne oboževalce, ki nestrpno pričakujejo novo poglavje kultne franšize Jurski park, je razveselil najnovejši napovednik, prežet s presenečenji.

Zgodba četrtega dela, poimenovanega JURSKI SVET, namreč prinaša marsikatere novosti, kot so dresiranje dinozavrov, igranje boga s stvaritvijo prvega gensko spremenjenega hibrida in spoznanje, da lahko ta veličastna bitja iz pradavnine med seboj komunicirajo. Večno človeško hrepenenje po čim večjem zaslužku in manipulacija zakonov narave še vedno uspešno kljubujeta zobu časa in junija obljubljata dramatične posledice, ki bodo našo vrsto ponovno opomnile, da bi se morala vesti veliko bolj ponižno.

Se še spomnite trenutka, ko smo pred dvaindvajsetimi leti na velikem platnu z otroškim čudenjem občudovali osupljive posnetke davno izumrlih vrst? Jurski park je z uporabo nadvse inovativne tehnologije in privlačno zgodbo takrat sprožil pravo revolucijo v filmskem svetu. Film je prinesel tri oskarje za tehnične dosežke, vključno z nagrado za najboljše vizualne efekte. Sledili sta mu še dve uspešni nadaljevanji, sedaj pa se bodo po kar štirinajstletnem ustvarjanju in piljenju scenarija z dobršno mero nostalgije ponovno odprla vrata v JURSKI SVET.

JURSKI SVET, posnet v 3D tehniki, prihaja na slovenska kino platna 11. junija.

  • »Če te kaj lovi, beži!« – JURSKI SVET

Znanstvenofantastična akcijska poslastica nas bo popeljala na otok Isla Nublar, kjer dvaindvajset let po katastrofalnih dogodkih nemoteno obratuje tematski park, ustvarjen po izvirni ideji vizionarja Johna Hammonda. To novo domovanje dinozavrov nadzira korporacija Masrani Corporation, skupaj s skupino strokovnjakov, med katerimi najdemo tudi enega od protagonistov filma Owena (Chris Pratt), ki raziskuje obnašanje Velociraptorjev, pripadnikov družine dromeozavrov. Skozi leta zanimanje javnosti za obisk parka strmo upada, zato se lastniki odločijo, da bodo množice privabili z novo atrakcijo – poigrali se bodo s križanjem in ustvarili povsem novo vrsto dinozavrov.

Igralska zasedba: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Omar Sy, BD Wong, Judy Greer
Režija: Colin Trevorrow
Scenarij: Colin Trevorrow, Derek Connolly
Izvršni producent: Steven Spielberg
Žanr: znanstvenofantastična akcijska avantura

Priporočamo