Napovedujemo! Jack Reacher: Nikoli se ne vrni!

11. 7. 2016

Novo poglavje prvovrstnega akcijskega trilerja s priljubljenim junakom, za katerega zakoni preprosto ne veljajo.

TOM CRUISE kot JACK REACHER junak čigar roka pravice sega daleč preko zakonskih meja
Akcijski triler JACK REACHER_NIKOLI SE NE VRNI bo v naše kinematografe prispel 20. OKTOBRA

Čeprav se podnaslov filma glasi Nikoli se ne vrni, se je vrnil! Govorimo o Jacku Reacherju, večkrat odlikovanem nekdanjem majorju ameriške vojaške policije, čigar roka pravice sega daleč preko zakonskih meja. Po uspehu prvega dela iz leta 2012 bo v čevlje priljubljenega literarnega junaka ponovno stopil zvezdnik franšize Misija: Nemogoče Tom Cruise, družbo na velikem platnu pa mu bo tokrat delala še Cobie Smulders kot majorka Susan Turner. Njo bodo po krivem obtožili vohunstva, njega pa 16 let starega umora.

Kako se bosta izvlekla iz hudo nevarne situacije, bomo v naših kinematografih izvedeli 20. OKTOBRA, do takrat pa naj za ogrevanje poskrbi ogled prvega napovednika.

KDO JE JACK REACHER?

Jack Reacher je protagonist uspešne knjižne serije britanskega pisatelja Leeja Childa. Je nekdanji major ameriške vojaške policije, ki svojo bleščečo kariero pri 36 letih obesi na klin. Odpravi se na pot po Ameriki, medtem pa sprejema čudaške posle in na lastno pest raziskuje sumljive in pogosto izjemno nevarne situacije.

Prva knjiga iz serije je bila izdana leta 1997. Do danes je Child napisal skupno 20 knjig z Jackom Reacherjem v glavni vlogi, izid najnovejšega dela, poimenovanega Night School, pa je napovedan za letošnji november.

Medtem ko je prvi film sledil zgodbi romana One Shot (deveti v seriji), je zgodba najnovejšega filma osnovana na romanu Nikoli se ne vrni iz leta 2013 (osemnajsti po vrsti).

O ZGODBI:

Dogajanje se odvija štiri leta po dogodkih iz prvega filma. Jack Reacher se vrača v svojo nekdanjo vojaško enoto, ko odkrije, da so ga obdolžili 16 let starega umora.

Da je del nečesa večjega, govori tudi dejstvo, da majorko Susan Turner, s katero sta sodelovala, po krivem obdolžijo vohunstva in jo aretirajo.

Kako se bo razpletla napeta akcijska zgodba, bomo v naših kinematografih izvedeli 20. OKTOBRA.

ZANIMIVOSTI:

  • Cobie Smulders je v priljubljeni televizijski seriji Kako sem spoznal vajino mamo igrala Robin Scherbatsky, videli pa smo jo lahko tudi v Maščevalcih.
  • Režisersko taktirko tokrat vihti Edward Zwick, z njim je Tom Cruise posnel uspešnico Poslednji samuraj.
  • Tom Cruise se po videzu močno razlikuje od knjižnega lika, ki ga upodablja. Zato je izbira glavnega igralca sprva zbudila številne dvome, ki pa so se po ogledu filma razblinili. Tom je namreč ponovno dokazal, da mu vloge trdoživih akcijskih junakov še kako ležijo.

INFO o filmu!

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Chase Savoie, Aldis Hodge, Danika Yarosh

REŽIJA: Edward Zwick

SCENARIJ: Richard Wenk, Edward Zwick in Marshall Herskovitz; po romanu Leeja Childa

PRODUCENTI: Tom Cruise, Don Granger in Christopher McQuarrie

IZVRŠNI PRODUCENTI: Dana Goldberg, Herb Gains, David Ellison, Paula Wagner

ŽANR: Akcijski triler

Priporočamo