Naši glasbeniki zaradi koronavirusa že odpovedujejo oziroma prestavljajo koncerte

gianni rijavec godalke (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
6. 3. 2020

Zaradi preteče nevarnosti novega koronavirusa so se v teh dneh mnogi domači glasbeniki odločili, da bodo svoje koncerte odpovedali oziroma jih prestavili na kasnejši čas ....

Med njimi je tudi primorski glasbeniki Gianni Rijavec, ki je za osmi marec v Prvačini pri Novi Gorici planiral koncert Gianni Rijavec in godalni kvartet. "Za odpoved koncerta smo se odločili po tehtnem pogovoru z organizatorjem koncerta Charli events in vsemi vpletenimi, sploh ker so bil v koncerti vključeni tudi otroci, zato je boljša preventiva kot kurativa. Verjamemo, da bo tudi to minilo in nam bo na koncertu v prihodnje še lepše. Hvala za razumevanje in želimo vse dobro," nam je ob tem sporočil Gianni Rijavec, ki je vsako leto ob tradicionalnem dnevu žena pripravil koncert za dušo.

Da je te dni precej manjše zanimanje za koncerte, pa je okusila tudi naša priljubljena citrarka Tanja Zajc Zupan, ki pravi, da je prav tako že morala prestaviti koncert, pa čeprav je znana po tem, da vedno napolni dvorane. Njen koncert mediteranskih pesmi, na katerem nastopajo klapa Histri iz Hrvaške, pevca Teja Saksida in Klemen Torkar, klaviaturist Tadej Vasle, vse skupaj pa povezuje Tanjina hči Ana in ki je planiran za 13. marec v Kulturnem domu Sveti duh v Škofji Loki pa bodo, kot pravi, zaenkrat izpeljali po planu, saj je veliko njenih oboževalcev dejalo, da si želijo ogledati večer emocij in glasbenih presežkov. Za naprej pa je še prerano govoriti, dodaja citrarka Tanja.