Nastaja film, ki ga navdihuje pesem Last Christmas dua Wham iz 80. let!

23. 7. 2018 | Vir: STA
Deli
Nastaja film, ki ga navdihuje pesem Last Christmas dua Wham iz 80. let! (foto: profimedia)
profimedia

V produkciji Universal Pictures nastaja film Last Christmas, božična romanca, postavljena v London, ki jo bo režiral Paul Feig. Scenarij sta napisali Emma Thompson in Bryony Kimmings, navdih za film pa sta našli v istoimenskem hitu Georgea Michaela, ki je duo Wham! v 80. letih 20. stoletja izstrelil med zvezde.

Scenarij je po pisanju britanskega časnika Guardian nastajal v sodelovanju z Michaelom vse do njegove smrti leta 2016. Idejo je razvil skupaj z Emmo Thompson in njenim soprogom Gregom Wiseom.

Kot velik zagovornik pravic istospolno usmerjenih naj bi si želel, da se v film vključi tudi ta vidik oz. "queer politika". V osnutek scenarija, ki ga je oddala Bryony Kimmings, je tako vključila tudi transspolne osebe, a ne ve, kot je dejala v pogovoru za Radio Times, kolikšen del tega ostaja. "Dvomim, da bo glavno vlogo prevzela transspolna oseba," je dodala.

Britanski pop zvezdnik je v starosti 53 let umrl 25. decembra 2016. Priljubljen je postal v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewjem Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je Michael podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tri nagrade brit in dva grammyja.

V svoji skoraj 40-letni karieri je sicer prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan