Nastja Slokar po osebnem peklu s humanitarno akcijo Od srca do srca

Nastja Slokar po osebnem peklu s humanitarno akcijo Od srca do srca (foto: Od srca do srca/humanitarno Press) Od srca do srca/humanitarno Press
27. 6. 2019

»Vedno je bilo moje življenjsko vodilo, moj najljubši rek per aspera ad astra – skozi trnje do zvezd. Vedno sem bila pripravljena na borbe, a nikoli nisem vedela, da mi bo najtežjo borbo naložilo življenje skozi zdravstvene težave,« pravi Nastja Slokar, študentka na magistrskem študijskem programu inkluzivne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

Leta 2016 sem pristala na postelji, zaradi hudih težav z bolečinami v hrbtenici. V letu, ko sem čakala na preiskave sem sla dobesedno skozi trnje do zvezd. Izvid je pokazal degeneracijo hrbtenice z zoženim hrbteničnim kanalom. Takrat se mi je življenje dobesedno sesulo. Leta 2017 sem prestala prvo operacijo na hrbtenici, letos februarja drugo. Vedela sem, da so tveganja med operacijami, a sem zaupala nevrokirurgu Matjažu Voršiču. K njemu me je napotil ortoped iz Šempetrske bolnišnice, dr. Mitja Machtig. S tem so mi v Šempetru rešili življenje in vse moje zahvale, da danes živim in hodim normalno, gredo ortopediji v Šempetru in dr. Matjažu Voršiču. Ker vem, kako je, ko si nepokreten, sem se odločila v okviru magistrskega dela za humanitarno akcijo v kateri pomagamo mladim, ki ne morejo hoditi. Ko enkrat to prestaneš in ves kako je, jih začutiš drugače, globlje. Sedaj cenim vsak korak v življenju in hočem korakati od srca do srca. Hvala vsem podpornikom in vsem ki pomagate pri izpeljavi humanitarne akcije. Posebni zahvali gresta tudi moji zlati mamici in Andreju, ker sta bila ob meni takrat, ko mi je bilo najtežje. Hvala vsem, ki boste z nami verjeli, da dobro seže od srca do srca. Vi ste naše srce.«

Od srca do srca

Nastja Slokar, ki so jo zdravstvene težave in operacije osebnostno zaznamovale, danes verjame, da je v življenju vse mogoče, pa tudi da je pomoč sočloveku bistvenega pomena. Tudi zato si je za cilj zadala vseslovensko humanitarno akcijo z naslovom Od srca do srca, ki jo bo izpeljala v sodelovanju s Klubom Goriških študentov.

Glavni namen humanitarne akcije je opozoriti javnost na osebe s posebnimi potrebami, ki živijo v njeni sredini, pridobiti podatke o delovanju sistema družbene zaščite za populacije oseb s posebnimi potrebami ter ugotoviti, kako sistem deluje v praksi.

Prek humanitarne akcije Od srca do srca si udeleženi želijo prikazati, kakšno naj bi pravilno delovanje sistema in kje prihaja do neljubih odstopanj.

Podporniki humanitarne akcije Od srce do srca so Iztok Gustinčič, Rok Gracer, Luka Pečar Pahor, Barbka Špruk, Maja Prašnikar, Urban Vidmar, Omar Naber, Kristina Zimic – Calixta, Stanislav Rijavec ter Aleš Furlan.

Cilj humanitarne akcije, ki bo potekala, od 5. avgusta do 19. avgusta, bo zbiranje finančnih sredstev za pobolnišnično nego in dolgotrajno rehabilitacijo oseb s pridobljeno možgansko poškodbo.

Finančna sredstva bodo zbirali:

  • 1. preko prostovoljnih prispevkov;
  • 2. direktno na transakcijski račun Varstveno delovnega SI56011006000016513, odprt pri banki Slovenije Ljubljana, centra Nova Gorica;
  • 3. in s pomočjo doprinosov gostinskih lokalov.

Gostinski lokali iz celotne Slovenije bodo lahko darovali odstotke od izbranih prodanih pijač, sladic ali kepic sladoleda za pomoč osebam s posebnimi potrebami v Varstveno delovnem centru Nova Gorica.

Prijava k sodelovanju je mogoča do 22. julija.

Humanitarno akcijo sponzorirajo: Motivi Top d.o.o., NALU, grafično oblikovanje in ilustracija ter Neurovitu d.o.o, komunikacijsko svetovanje, Metuljček, papirnica in fotokopirnica ter Občina Renče - Vogrsko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri