Navdušili na evropskem prvenstvu v freestyle trampolinanju!

Navdušili na evropskem prvenstvu v freestyle trampolinanju! (foto: Miha Godnič) Miha Godnič
22. 11. 2018

Pretekli vikend je Slovenijo obiskal svetovno znani akrobat iz Kanade Greg Roe. Na povabilo Dunking Devilsev je v ljubljanskem Woop! Trampolin parku gostil prvo iz serije predtekmovanj v evropskem prvenstvu v freestyle trampolinanju pod imenom Freestyle Frenzy. Najboljši akrobati iz regije so se pomerili v izločitvenih bojih ena na ena ter sodnikom in občinstvu pokazali svoje najbolj nore trike.

SLOVENIJA PRIZORIŠČE EVROPSKEGA TEKMOVANJA

Greg Roe, kanadski profesionalni akrobat, trener ter večkratni državni prvak v gimnastiki in trampolinanju, je med akrobati poznan po svojih drznih trikih na trampolinu. Preteklo soboto, 17. novembra, je v ljubljanskem Woopu organizirqal eno od predtekmovanj v evropskem ‘freestyle’ trampolinanju. Na njem se je pomerilo 20 najboljših akrobatov iz regije, ki so se pomerili na velikem 5x5 trampolinu v izločitvenih bojih ena na ena pred sodniki in občinstvom. Vsak tekmovalec je moral v omejenem času navdušiti žirijo, ki je ocenjevala zahtevnost izvedenega trika, kreativno zasnovo in kontrolo nad skokom.

ZMAGOVALCI V FINALE NA NIZOZEMSKEM

Predtekmovanja se bosta odvila še na Finskem in v Nemčiji, najboljši med najboljšimi pa se bodo pomerili na finalni tekmi na Nizozemskem v začetku leta 2019. Zmagovalci tekmovanja Freestyle Frenzy so:

  1.  mesto: Johannes Luethi
  2.  mesto: Dante Santovenia
  3.  mesto: David Ennemoser
  4.  mesto: Manuel Zwahlen

Posebna nagrada žirije: Robin Jessen

Posebna nagrada po izboru tekmovalcev: David Metz

Organizatorji pa so prvo izkušnjo tekmovanja v freestyle trampolinanju omogočili tudi članom WOOP! Akademije, ki so že v prvih dveh mesecih treningov pokazali izjemne akrobatske sposobnosti. Štirinajst mladih akrobatov je navdušilo tako žirijo kot gledalce. Zmagovalci amaterske kategorije so:

  1. mesto: Brin Leben
  2. mesto: Sebastian Rflak de Sousa
  3. mesto: Ožbej Urbančič

Dunking Devils pa niso le privabili k nam največje legende prostega trampolinanja, temveč so aktivno sodelovali pri zasnovi tekmovanja in oblikovanju pravilnikov za celotno evropsko prvenstvo. Prizadevajo si namreč, da bi se ta šport razvil tako na ljubiteljski kot tudi na tekmovalni ravni.

O dogodku so povedali

  • Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils

“Res sem ponosen na napredek akrobatske skupnosti v Sloveniji. Dejstvo, da se takšno tekmovanje odvije ravno v naši državi, je hkrati priznanje, da delamo dobro, ter zagon za naprej. Brez Woopa in vrhunskih pogojev za trening, ki nam jih ta nudi, takšnih dogodkov zagotovo ne bi mogli organizirati. Za razvoj te športne discipline se bomo še naprej trudili na vso moč.”

  • Greg Roe, profesionalni akrobat iz Kanade

“Pričetek tekmovanja v WOOP! Ljubljana je uspel odlično! Vesel sem, da smo se združili s podobno mislečim kolektivom, ki se trudi za napredek tega športa. Tekmovalci so na prvem predtekmovanju v Ljubljani pokazali neverjetne akrobatske veščine in ogromno dozo kreativnosti. Čestitke vsem zmagovalcem!”