Ne pozabite na petek in Tušev tek barv!

22. 6. 2016 | Promocijsko sporočilo

Le še dva dneva sta do najbolj barvitega teka v Sloveniji – Tuševega teka barv. Letos bo tekače združil s petimi barvnimi postajami - zeleno, modro, rdečo, oranžno in rumeno ter petimi razlogi – tek, zabava, druženje, rekreacija in dobrodelnost.

S pričetkom ob 17. uri ponuja novo traso na Kardeljevi ploščadi, ob koncu pa nepozabni DJ spektakel z nizozemskim velikanom Fedde le Grandom. Še nekaj vstopnic je na voljo na Disco Planetih Tuš ter na prodajnih mestih Eventim.

Lani je kar 8 tisoč navdušencev obulo tekaške copate in se podalo v svet mavričnega teka, letos pa bodo tekači na 5-kilometrski trasi ponovno tekli skozi živo pisane oblake barvnega prahu HOLI barv. Na cilj, po novem bo to Kardeljeva ploščad, pa bodo pritekli obarvani zeleno, modro, rdeče, oranžno in rumeno.

Pestro spremljevalno dogajanje se bo začelo že ob 15. uri in stopnjevalo do teka ob 17. uri, ki se bo po začel in zaključil na Kardeljevi ploščadi. Gladiatorji, vodni drsalci, čarodeji, žonglerji, hoduljarji in še in še se obeta ta petek, zagotovo pa bodo tekači preizkusili tudi Iskrino čistilnico, kjer si bo mogoče s pihalniki odstraniti barvni prah s telesa in se pripraviti na najboljši glasbeni žur poletja. Zvezda večera bo nedvomno Fedde le Grand, nizozemski velikan elektronske glasbe, ki zaseda vrhove lestvice 100 najboljših DJ-ev že od leta 2007 in je reden gost na največjih odrih po svetu, kot sta festivala Ultra Music Festival in Tomorrowland. Večerni DJ spektakel bosta dopolnila še njegova rojaka, dvojec Sick Individuals, ukrajinska electro house DJ-ka Juicy M, britanski mojster tropical house glasbe Alex Adair in slovensko hrvaški dvojec Vanillaz, trenutno najbolj vroča DJ-ja v Sloveniji.

Petek bo resnično poseben dan, saj bo pod sloganom »Živi zdravo skozi zabavo« ponudil 5 razlogov za udeležbo:

  • barviti tek: med 5 km dolgo traso bo udeležence pričakalo 5 barvnih postaj z neškodljivimi organskimi barvami HOLI, ki jih v Indiji uporabljajo za različna praznovanja;
  • zabavo: na dogodku bo na prvem mestu prav zabava, saj bo tek potekal brez merjenja časa;
  • druženje: zmagovalci bodo vsi udeleženci, saj bodo nagrajeni z vrhunskim DJ spektaklom, ki bo odmeval dolgo v noč;
  • rekreacija: za celotno družino in vse generacije;
  • dobrodelnost: tudi letos bodo udeleženci preko nakupa kart namenili del sredstev za letovanje socialno ogroženih otrok na Debelem rtiču in tako poudarili gibanje za zdravje.

Več na: tekbarv.tus.si