Ne zamudite spektakla: Koncertna turneja v spomin na večnega Oliverja Dragojevića pred vrati!

Oliver Dragojević (foto: revija Nova) revija Nova
25. 11. 2019

Koncertna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića je zaživela v vsej svoji veličini in prvi koncert je že pred vrati, saj se bo zgodil konec tega tedna!

Gre za največji poklon izvajalcu, ki smo ga ljubili prav vsi in ki se je dotaknil naših src na sto in en način. Hvala, Oliver, za vse kar si nam dal! Oliverjeve pesmi bodo živele večno, za kar bodo poskrbeli njegovi glasbeni prijatelji.

V sklopu koncertne turneje v spomin na Oliverja Dragojevića, ki bo s sedemdesetimi koncerti potekala v dvoranah po svetu, kjer je nastopal Oliver, se turneja začenja v naši državi,  30.11. v Mariboru v dvorani Tabor, potekala pa bo tudi na Hrvaškem, v ZDA, Avstraliji, Makedoniji, Bih, Nemčiji ... Lani je bila koncertna turneja v hipu razprodana in kaže, da se letos ponavlja ista zgodba, s tem, da bodo dvorane po vsej verjetnosti še hitreje razprodane, če gre sklepati po prvih odzivih. Pri naših sosedih so koncerti razprodani že tri mesece vnaprej. 

Oboževalce je razveselila vest, da se na nekaterih mestih koncertni turneji pridrožuje tudi Tony Cetinski, ki bo nastopil na treh lokacijah, prav tako pa se bosta na koncertih izmenjevala Doris Dragović in Goran Karan, ostali izvajalci pa bodo nastopili na vseh lokacijah. Peli bodo svoje pesmi in prav tako največje hite Oliverja Dragojevića.

nastopajoči

Tradicionalna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića bo obiskala več slovenskih krajev. Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi bodo prepevali njegovi najbližji prijatelji, Danijela Martinović, Davor Radolfi, Doris Dragović, Luka Basi, Goran Karan, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Dragojević, Klapa Bonaca, Jure Brkljaća, Tony Cetinski  in edina skupina, ki je kar 25 let spremljala Oliverja na njegovih koncertih, skupina Dupini. Prvi koncert bo 30.11. v dvorani Tabor v Mariboru, 14.12. v dvorani Golovec v Celju, 15.12. v Kopru, 21.12. v Kranju v dvorani Zlato polje in 22.12. v Slovenj Gradcu.

Na turneji bo kot edini slovenski glasbeik nastopil Luka Basi, ki je zaradi Oliverja Dragojevića sploh začel peti. Zaupal nam je ganljivo izjavo: "Mogoče ga zapojeva tam nekje zgoraj do takrat pa je vedno z menoj v mislih na vsakem koncertu ko pojem njegove pesmi, ker se ne zgodi koncert, da nebi bila vsaj ena pesem njegova. Zelo se veselim,da bom del koncerta, ki je v spomin takšnemu glasbeniku kot je bil on. Vem, da bo to zelo čustven in poseben koncert, ki ga ne bom pozabil. Mogoče sem tudi zaradi njega (seveda ob super starših, sestrah, prijateljih) se ognil vsemu slabemu kar se lahko zgodi najstniku, da zaide na kriva pota, saj me je "gnala" njegova glasba v želji,da postanem to kar si želim in lahko samo rečem, pa čeprav bi si tu želel mu reči osebno.... Oli - hvala ti za vse."

Luka Basi

Družina Oliverja Dragojevića je želela, da bi se lahko njegovi oboževalci poslovili od njega in njegovih večnih melodij, na način, kot bi to želel Oliver. Ravno v ta namen je bila lansko leto organizirana turneja, ki pa je dokazala, da ima Oliver oboževalce po vsem svetu, ki si želijo, da bi njegove pesmi živele še naprej. Tako je letos turneja dobila izjemne razsežnosti in se je razširila na več kontinentov, kar je samo še en pokazatelj več, da je bil Oliver eno izmed največjih in najbolj priljubljenih imen v glasbi in da njegove melodije še vedno živijo tudi na drugih kontinentih. Število vstopnic za turnejo je tudi letos omejeno, zato pohitite z nakupom, sploh če si želite zagotoviti najboljše sedeže v dvorani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri