Nedeljsko popoldne je rezervirano za ljubitelje vrtičkanja!

19. 2. 2016

Domače hruške. Svežo solato in dišeče jagode. Cvetoče balkone rož, polne ozimnice domačih marmelad in vložene zelenjave. Prisegate na naravno kozmetiko in čistila? Potem najbrž že nestrpno pričakujete novo oddajo Vrtičkanje, ki se 28. 2. ob 17:45 s tretjo sezono vrača na POP TV.

Metka in Tina sta ustvarili 15 novih oddaj, ki so jih snemali vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Tako bosta gledalcem lahko predstavili rastline skozi celo sezono, v vseh fazah rasti.

Tina se je med snemanjem tudi zelo zabavala: »Najbolj je bilo zabavno, ko smo snemali na Primorskem in sem vozila traktor, ki se je moral ustavit tik pred snemalcem. Mislim, da nas je bilo vse malo strah, kaj se bo zgodilo, če prepozno pritisnem na zavoro.«

Snemanje vpliva tudi na celotno ekipo, ki je skozi leto spremenila svoj pogled na zdravo in na vrtičkanje: »Vedno je zabavno opazovati naše mlade fante iz ekipe, ki se čudijo rastlinam in hrani, ki jo pripravimo, ko se eden zaljubi v najine recepte, drugi dobi voljo, da zasadi zelenjavo. Če smo lahko spreobrnile njih, potem smo zagotovo prepričale tudi gledalce, da kaj zasadijo, pridno negujejo in na koncu pojedo,« je na novo sezono ponosna Metka.

Vse, kar boste pridelali na domačem vrtu, kupili pri vaškem mesarju ali vam bo s svoje njive prinesla soseda, boste lahko skuhali po receptih Polone Požgan, ki 28. 2. ob 18:20 prihaja na POP TV z drugo sezono oddaje Polona ga žge. Polona še zmeraj prisega na domače, lokalno in sezonsko.

»Druga sezona je zame v bistvu zahtevnejša, kot je bila prva. Pričakovanja z vseh strani, predvsem pa moja lastna, so seveda večja. Zato smo se v oddajah, ki smo jih posneli, res trudili poiskati harmonijo med hrano, ki smo jo pripravljali, ter med gosti, ki smo jih gostili.

Drugo sezono smo začeli s snemanji v Kranjski Gori, kjer nismo uživali samo v kuhinji, ampak tudi na smučišču. Če hočete dobro anekdoto, glejte prvo oddajo Polona ga žge, in se prepričajte, kako smuča človek z dvema levima nogama ...«

Še dobro, da ima Polona dve levi nogi in dve zelo spretni roki.

Polona z novo sezono Polona ga žge in Tina ter Metka z oddajo Vrtičkanje bodo sestavile popolno nedeljsko popoldne za vse, ki prisegajo na domače, lokalno, sezonsko in zdravo.

Pa dober tek!