Netflix napoveduje serijo o Hillary Clinton

Netflix napoveduje serijo o Hillary Clinton (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 9. 2019

Netflix je napovedal serijo o Hillary Clinton, ki je leta 2016 neuspešno kandidirala na ameriških predsedniških volitvah. Serija bo temeljila na knjigi Chasing Hillary, spominskem zapisu Amy Chozick, ki je o volitvah poročala za New York Times.

Serija, naslovljena Girls on the Bus (Dekleta na avtobusu), bo spremljala štiri novinarke, ki sledijo izmišljenim predsedniškim kandidatom, poroča BBC.

"To je najbolj vznemirljivo, kar se mi je kdajkoli zgodilo," je povedala Amy Chozick. Napisala bo tudi scenarij skupaj z Julie Plec, ki je sodelovala pri najstniški seriji The Vampire Diaries.

Kot so razkrili pri Netflixu, bodo "sledili vsaki potezi parade neuspešnih predsedniških kandidatov, iskali prijateljstva, ljubezen in škandal, ki bi lahko ogrozil ne le predsedstvo, ampak celotno demokracijo".

Knjigo Chasing Hillary je New York Magazine opisal kot neke vrste Dnevnik Bridget Jones, ki se sreča s knjigo What it Takes.

Naslov nove serije so povzeli po knjigi The Boys on the Bus iz leta 1972 o skupini novinarjev, ki so tega leta pokrivali ameriške predsedniške volitve.

Priporočamo