Nine Below Zero v Beli dvorani Grand hotela Union

26. 2. 2016

Prvi petek v marcu (4. 3.) bo Bela dvorana Grand hotela Union gostila zasedbo Nine Below Zero – še eno v vrsti izvrstnih rock / blues skupin, ki navdušuje polne dvorane.

Nine Below Zero je štiričlanska zasedba (ustanovljena 1977 v Londonu), ki si svojimi izvrstnimi nastopi in glasbenimi veščinami vzbuja veliko spoštovanje, odlikuje pa jih resnično edinstven britanski blues zvok, v katerem se znajdejo tudi elementi rocka, punka in soula naravnost z ulic jugovzhodnega Londona.

Dennis Greaves navdušuje kot frontman skupine, kot pravcati predstavnik britanske glasbene scene z brezhibnim smislom za oblačenje in simpatično predrznim nasmehom.

Greaves je energičen frontman in kitarist, ki ga že od nekdaj odlikuje neverjetno eleganten stil - vse od njegovega prvega uradnega fotografiranja, ko je bil oblečen v italijansko obleko v stilu šestdesetih let, pa tudi danes, ko obrača glave odet v plašč iz temno rjavega usnja med samozavestno hojo v londonskem Sohu. Na podoben način množice navdušuje in zabava tudi na odru s svojo kitaro. Greaves, ki ga boste prepoznali po njegovem značilnem presledku med zobmi in obrazu čednega boksarja, je v glasbenem svetu deležen velikega spoštovanja in občudovanja.

Nine Below Zero s svojo eksplozivno mešanico bluesa in rocka med nastopi v živo navdušujejo že tri desetletja in poslušalce brez izjeme pustijo prevzete in izčrpane. Skupina je v trenutni postavi že osemnajst let, na odru pa nastopa z disciplino, ki odraža leta izkušenj in prepričanja vase. Po tisočih koncertov, ki so jih odigrali skupaj, jim njihova zažigalna kemija na odru omogoča razprodana koncertna prizorišča po vsej Evropi. Njihov zadnji koncert je bil razprodan tako rekoč čez noč, zato se odlašajte z nakupom vstopnic!

Priporočamo