Noč knjigarn v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru

Noč knjigarn v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru (foto: profimedia) profimedia
7. 6. 2019

Obiščite do 22. ure odprte knjigarne v mestnih središčih Ljubljane, Maribora, Celja in Kopra, uživajte v pestrem kulturnem programu in izkoristite posebno prodajno ponudbo: ob nakupu vsake knjige prejmete še eno v dar.

Noč knjigarn je dogodek, ki vsako leto junija v knjigarne mestnih središč večjih slovenskih mest privabi množico obiskovalcev vseh starostnih skupin. Noč knjigarn že od leta 2014 organizira Društvo slovenskih založnikov, z namenom spodbujanja zanimanja za branje in kupovanje knjig ter kakovostno druženje s kulturnimi ustvarjalci, založniki, knjigarji.

LJUBLJANA

  • Konzorcij, Slovenska cesta 29

Ob 16. uri

Na noč knjigarn bo v knjigarni Konzorcij potekala dobrodelna dražba ilustracij, ki jo bo vodil Matjaž Javšnik. Celotni izkupiček bo namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije za Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška. Veseli bomo, če se nam pridružite in nam pomagate, da zberemo čim več denarja za otroke, ki si ne morejo privoščiti šolanja. Za dobrodelno dražbo so svoja dela podarili priznani slovenski slikarji in ilustratorji. Vse ilustracije so predstavljene v katalogu.

Ob 19. uri

Znani Slovenci o knjigah, branju in brskanju po policah Konzorcija.

  • Knjigarna Beletrina, Novi trg 2 (stavba ZRC SAZU)

Ob 19. uri

Koncert skupine PiJammies in nato Poezija v dialogu z ustvarjalci revije Novi zvon.

  • Knjigarna Felix, Čopova ulica 7

Ob 18.30

Predstavitev pisateljice Sanje Pregl in knjige Izgubljene dvojine bo z glasbenim vložkom obogatila mlada flavtistka Zala Silič, ki obiskuje 3. razred flavte pri prof. Metki Jevšnikar v Glasbeni šoli Rakovnik.

  • Hiša sanjajočih knjig, Trubarjeva cesta 29

Ciganska noč v knjigarni

MARIBOR

  • Mladinska knjiga, ulica 10. oktobra 4

Ob 18. uri

Vzgoja z zdravo pametjo

Petra Greiner in vzgojitelj ter kantavtor Tadej Vesenjak bosta izhajala iz knjige Vzgoja po dansko. Primere dobre prakse bosta predstavila na domačih tleh. Dotaknila se bosta vzgojnih prijemov, ob katerih se bo vsak starš počutil suverenega v tej vlogi, otroci pa bodo srečni in zadovoljni!

Za glasbene vložke bo poskrbela Tadejeva kitara, na dogodku pa ne bo manjkala niti rujna kapljica.

CELJE

  • Mladinska knjiga, Stanetova ulica 3

Ob 19. uri

Vabljeni na predpremierno predstavitev glasbeno-literarnega projekta CELJSKE BALADE, ki bo v drugi polovici leta 2019 izšel tudi na vinilni plošči. Gre za deset balad, ki se sprehajajo po zgodovini Celja, od rimskih časov, grofov in splavarjev do sodobnosti. 

Celjske balade bo predstavil avtor Matej Krajnc.

  • Knjigarna Antika, Kocbekova ulica 6

Ob 20. uri

Pisateljica Tanja Tuma bo predstavila roman Brodnik iz življenja Lavoslava Schwentnerja.

KOPER

Mladinska knjiga, Dom knjige, Pristaniška cesta 5

  • Knjigarna Libris, Prešernov trg 9

Ob 18. uri

Knjigarna Libris namenja veliko pozornosti ohranjanju kulturne dediščine in širjenja bralne kulture. Poklonili se bodo Tomšičevim Šavrinkam in predstavili jezikovno podobo obalnih mest po 2. svetovni vojni v knjižnem delu Istrobeneščina v krogu drugih jezikov in govorov v slovenskih obmorskih mestih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri