Noč Modrijanov 2016: Vstopnice bodo kmalu v prodaji!

29. 7. 2016

Prodaja vstopnic za Noč Modrijanov 2016 se bo začela v torek, 16. avgusta, ob 10. uri. Lani in predlani so bile vstopnice razprodane le v nekaj minutah. Prodaja bo tudi letos potekala preko prodajnega sistema Eventim (splet, Petrol, Pošta Slovenije). Letos bo en nakup omejen na največ 8 vstopnic.

Letošnja Noč Modrijanov bo, kot je v navadi zadnja leta, potekala dva dni, in sicer v četrtek, 20. oktobra, in v petek, 21. oktobra, v Dvorani Zlatorog Celje.

»Zagotovo bo zelo drugačna od sedanjih,« pravi o letošnji prireditvi pevec Modrijanov, Blaž Švab, in napoveduje še: »Marsikaj bo drugačnega tudi od tistega, kar smo doslej lahko doživeli na slovenskih glasbenih odrih.« Ve se že, da se bo Modrijanom znova pridružilo mnogo uspešnih slovenskih glasbenikov in plesalcev – predlani smo jih na odru srečali 400. Podrobnosti pa Modrijani nikoli ne izdajo pred dogodkom.

Za pripravo letošnje Noči so si Modrijani (Rok Švab, Blaž Švab, Franjo Oset, Peter Oset) vzeli dve leti časa, saj pravijo, da dogodek terja obilico priprav. »Letos bodo stroški organizacije in produkcije še višji kot običajno,« razlaga Blaž Švab.

A Modrijanov ne moti, da s prodajo vstopnic in prihodki od (vsako leto zvestih) sponzorjev tudi letos ne bodo zaslužili nič: »Gre za naše darilo ljudem, za našo zahvalo vsem tistim, ki nas zvesto spremljajo po nastopih v Sloveniji, kjer res veliko igramo. Pomembno je tudi, da povemo, da smo Modrijani lokal patrioti. Z Nočjo ostajamo na Štajerskem in vabimo vse Slovence, da pridejo v Celje. Je pa tudi nekakšen izziv za nas štiri: kaj zmoremo, kje moramo še več vaditi ... Gre tudi za blagoslov in privilegij, da lahko ustvarjamo takšne zgodbe. Pripravljamo se z vso vnemo in radostjo, glasbeni aranžmaji so bili pripravljeni večinoma lani, pevske vaje za posamezne točke intenzivno potekajo že od konca minulega leta.«

Posebna energija, fantastično vzdušje, veliki praznik slovenske glasbe, največji in najbolj priljubljen narodno-zabavni dogodek v Sloveniji ... Takšni so bili odmevi po dosedanjih Nočeh Modrijanov. Odkar so v Celju, si vsako leto Noč ogleda okrog 12 tisoč obiskovalcev.

Zadnja leta vsaka Noč nosi tudi podnaslov, ki nekaj pove o vsebinski rdeči niti. Lanski podnaslov je bil Lepo je biti skupaj, letošnja Noč pa je podnaslovljena Življenje je ljubezen.