Noctiferia po dveh letih zopet nastopala na Kitajskem

18. 5. 2017

Po več kot uspešnem prvem obisku Kitajske leta 2015 je bila zasedba Noctiferia letos ponovno povabljena, da nastopi na največjem kitajskem glasbenem festivalu Midi v bližini Šanghaja.

Na festivalu so nastopili v zavidljivi družbi drugih predstavnikov metala z vsega sveta, med katerimi so bili Dragonforce (UK), Whitechapel (USA) in A night in Texas (AU).

NOctiferia

"Tokratnji drugi obisk Kitajske je bil za nas predvsem bolj sproščen in zabaven, ker se nismo toliko posvečali opazovanju okolice ampak smo v njej lahko dejansko uživali, občutek je bil veliko bolj domač kot prvič. Sprejem s strani publike, organizatorjev in ljudi na splošno pa je bil enak kot prvič - iskren in izjemno pozitiven. Ker smo imeli med obema koncertoma dva prosta dneva smo prvega izkoristili za podrobno spoznavanje mesta Suzhou, drug dan pa smo se vživeli v vlogo obiskovalcev izjemnega festivala Midi, na katerem smo naslednji dan (1. maja) tudi nastopili."

Pred koncertom na festivalu so nastopili v legendarnem klubu Inferno v Šanghaju, kjer se ustavi večina gostujočih bendov iz zahoda.

Utrinke s potovanja si lahko ogledate v kratkem filmčku na spodnji povezavi.

Noctiferia načrtuje vrnitev v Azijo najkasneje naslednje leto, prav tako s projektom Transnatura, potekajo pa tudi dogovori o gostovanju na Japonskem in v nekaterih drugih sosednjih državah.

Skupino po vrnitvi iz Azije čaka še dvojni nastop na prestižnem francoskem festivalu Fimu v začetku junija ter akustični koncert Transnatura na mariborskem festivalu Lent, v četrtek 29. junija, na Večerovem odru.