Nogometaši NK Olimpija so pripravili presenečenje za nogometnega navdušenca

Nogometaši NK Olimpija so pripravili presenečenje za nogometnega navdušenca (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
16. 12. 2016

Nogometaši Nogometnega kluba Olimpija so se odločili, da v tem prazničnem času za rojstni dan presenetijo velikega nogometnega navdušenca, ki že od malih nog stiska pesti za zeleno-bele.

V klubu so se odločili za prav posebno potezo, s katero so razveselili 26-letnega Alena Pogorevca, ki je preživel sanjski rojstni dan, ob tem pa so mu zagotovo zavidali številni navijači zmajev. Fant prihaja z Raven na Koroškem in se za žogo podi že vse od desetega leta, ko so mu zdravniki zaradi zdravstvenih težav odsvetovali resno ukvarjanje s športom. Seveda ga je to sprva močno potrlo, vendar pa ga ni ustavilo in nogomet je ostal njegova ljubezen. Kot trener vodi nogometno ekipo fantov z motnjami v duševnem razvoju v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem, rad pa si ogleda tudi tekme na tribunah stadiona v Stožicah, kjer stiska pesti za ljubljansko Olimpijo.

Tako je bilo tudi na zadnji novembrski tekmi, kjer so se zmaji pomerili z NK Celjem. Skupaj z dekletom, ki je pomagalo pri pripravi presenečenja, sta prispela v Ljubljano, Alen pa ni niti slutil, kaj vse ga čaka. V klubu so ga lepo sprejeli in mu razkazali drobovje stadiona, obiskal je tudi konferenčno sobo za novinarje, se sprehodil mimo domače klopi, stopil do igrišča in se slikal s Sebastijanom Cimirotičem. Lahko je pokukal tudi v domačo slačilnico, kjer je pozdravil svoje zelene junake. Po tekmi sta se z dekletom postavila ob bok Milana Mandarića, predsednika nogometnega kluba Olimpija, še pred tem pa mu je v imenu kluba čestital vratar Nejc Vidmar in mu ob tem podaril Olimpijin dres. Vsekakor bo ta dan za vedno ostal v Alenovem spominu, njegovi obiski Stožic pa bodo zaradi tega verjetno še bolj pogosti.