Nova komedija Divjak doživela stoječe ovacije

30. 11. 2015
Deli

Nova komedija Divjak v produkciji SiTi Teatra BTC je po premierni uprizoritvi v petek, 27. novembra, doživela stoječe ovacije.

Predstava nastala po knjižni uspešnici Doppler norveškega avtorja Erlenda Loea in v režiji mednarodno priznanega makedonskega režiserja Aleksandra Popovskega, absolutnega zmagovalca Dnevov komedije 2014 (TAK SI / SiTi Teater BTC in Kreker, Misterij Buffo / SNG Drama), je z odlično igralsko zasedbo v postavi Uroš Fürst, Katarina Čas in Primož Pirnat na noge spravila polno dvorano SiTi Teatra BTC.

Odziv gledalcev, med katerimi je bilo moč zaslediti veliko znanih obrazov, med drugimi so se premiere udeležili igralci Janez Hočevar - Rifle, Lado Bizovičar, Klemen Slakonja, Bojan Emeršič, Nina Valič, Polona Vetrih, Matej Puc, Mojca Funkl in režiserja Klemen Dvornik in Barbara Zemljič, je bil odličen.

  • "Res mi je bila všeč. Posebna predstava, poseben tekst. Duhovita, lucidna, pa vendar huda, z globokim sporočilom," je za 24ur.com povedala igralka Polona Vetrih. Tudi igralec Matej Puc je bil nad predstavo navdušen: "Že tekst je fenomenalen. Tudi gledat takšne igralce je velik užitek. Režija je bila super. Iskreno sem res navdušen." (Vir: 24ur.com)
  • Ustvarjalci predstave so bili zadovoljni z odzivom, režiser Aleksander Popovski pa je pohvalil tudi igralce: "Vsi so zelo dobri igralci. Način, s katerega skačejo iz enega v drugi lik, je z užitkom gledati. Oni so v bistvu bend, ki igra to zgodbo. Vesel sem, da nam jo je uspelo predstaviti." (Vir: 24ur.com)

Ponovna uprizoritev v nedeljo, 29.11., je že bila razprodana, naslednje ponovitve si lahko ogledate v decembru in sicer 11., 19. in 26.12.!

Predstava gostuje tudi na drugih odrih po vsej Sloveniji.

DIVJAK

Divjak je komedija o človeku, ki zapusti vse, za čemer se peha povprečen človek današnjega časa. Kariero, materialno varnost in družino zamenja za divjino slovenskega gozda, šotor in mladega jelenčka. Osebna revolucija antijunaka, ki se je naveličal biti "priden". Njegov blago ciničen in nekorekten odnos do vsega, kar današnja družba poveličuje, nam zleze pod kožo in še preden se dobro zavemo, mu zavidamo njegovo svobodo. V nas prebudi vse, kar smo si vedno želeli, pa nam je zmanjkalo poguma. Pripravite se na zajetno dozo skandinavskega humorja, cepljenega na slovensko floro in favno v makedonski režiji. Smeh prihaja tokrat iz nasprotne smeri, kot pričakujemo. Pozor, Divjak.

Dramatizacija po romanu Doppler avtorja Erlenda Loea: Simona Semenič in Milan Marković Matis

Režija: Aleksander Popovski

Igrajo: Uroš Fürst, Primož Pirnat in Katarina Čas

Kostumografija: Barbara Podlogar

Scenografija: Barbara Kapelj

Luč: David Andrej Francky

Produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord