Nova poletna branja za ljubitelje kriminalk in ljubezenskih zapletov

Nova poletna branja za ljubitelje kriminalk in ljubezenskih zapletov (foto: shutterstock) shutterstock
20. 6. 2015

Pred nami je poletje, z njim pa pride tudi priložnost za poletno branje na plaži ali v prijetni senci domačega vrta. To poletje je na knjižnih policah poskrbljeno za vse okuse, zato preverite kaj bomo brali.

Podobno je tudi z dobrimi ljubezenskimi zgodbami, ki jih je letos kar veliko. Od sodobnih do zgodovinskih ljubezenskih romanov, tudi tistih s pridihom vedno priljubljene erotike.

Ljubezni ni nikoli preveč

V zgodovino ljubezni vas bodo popeljale Jane Ashford, ki bo s Poročno stavo prikazala očarljivo ljubezensko zgodbo z ravno pravo mero humorja, pustolovščine in čutnosti. Tesa Dare se bo ponovno posvetila odločnim ženskam in v s čustvi prepojeni knjigi Ne zavrni markiza dokazala, da ljubezen vedno najde pravo pot. Monica McCarty s prvo knjigo v seriji o višavskih bojevnikih – Poglavar. Vrača se nazaj v čas, ko se je Škotska borila za osamosvojitev izpod angleške tiranije, in dokazuje, da legenda o Williamu Wallaceu, junaku filma Pogumno srce, živi naprej v liku karizmatičnega poglavarja Tora MacLeoda. V osrčje slikovite Škotske pa vas bo z romanom Ženin v kiltu popeljala tudi Grace Burrows, ko bo glavnega junaka postavila pred težko odločitev: družina ali srce? Po dolgem času pa se na knjižne police ponovno vrača nepozabna Kathleen E. Woodiwiss, tokrat z veličastno romantičnim nadaljevanjem knjige Plamen in cvet – Čas onkraj poljuba, kjer bosta Raelynn Barrett in in Jeffery Raelynn ponovno iskala pot do svoje ljubezni.

Svoje mesto med poletnim branjem pa najdejo tudi sodobne ljubezenske zgodbe. Jeniffer Probst, avtorica mednarodne uspešnice Poročna kupčija, se vrača z romanom Poročna past, ki se z vsemi spletkami, lažmi in iskreno ljubeznijo prav dopustniško odvija v samem osrčju Italije. Z dolgo pričakovanim tretjim delom v seriji Obljubljena ena noč – Razkrita ena noč, pa bo Jodi Ellen Malpas zaključila strastno zgodbo o Livy in Millerju.

Na vrsto bodo prišle napete kriminalke

Nekateri uživajo v dobrih ljubezenskih romanih, nekateri v romanih s pridihom komedije, prav vsi pa v roke rade vzamejo dobro kriminalko.

Ethan Cross bo ponovno navdušil z novo napeto zgodbo Oče strahu, kjer se boste soočili z najokrutnejšim morilcem vseh časov, ki si je za zgled vzel Hannibala Lecterja in si prisegel, da ga bo presegel. Ljubitelji pisatelja Jeana-Luca Bannaleca se boste razveselili že tretje knjige v seriji o komisarju Dupinu, Belo zlato. V svetovno kriminalnem romanu Alex, avtorja Pierrja Lemaitrja boste skupaj z višjim kriminalistom Camillom Verhoevenom raziskovali ugrabitev Alex Prévost, ki se ji ugrabljeni, živalsko pretepeni, zaprti v majhno leseno kletko, obešeno s stropa v zapuščenem skladišču čas izteka.

Spoznate pa lahko tudi briljantnega psihologa Josepha O. Loughlina, ki bo v dinamičnem kriminalnem romanu Osumljenec, britanskega pisatelja Michael Robotham, poskušal pomagati razrešiti primer in na koncu rešiti še samega sebe. Mu bo uspelo?

Za še več odličnih poletnih branj, med katerimi so tudi biografije in poučno poljudna branja, pa vas vabimo na spletno povezavo spletne knjigarne felix.si.

Značke: branje knjige