Nova sezona Odprte kuhne na Primorskem

6. 4. 2017

Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v novo sezono zakorakala tudi na zahodnem koncu Slovenije.

Tretja sezona druženja in uživanja ob dobrotah na prostem se bo v Kopru začela v soboto, 15. aprila, kjer bo na Carpacciovem trgu in v Taverni veselo od 11. do 21. ure. V Novo Gorico pa bo kulinarična karavana prispela v sredo, 26. aprila, ko bo na Bevkovem trgu dišalo in cvrčalo od 10. do 21. ure.

V obeh mestih bo Odprta kuhna gostovala enkrat mesečno z izjemo julija in avgusta. V Kopru se bodo sobotni kulinarični zmenki zvrstili še 13. maja, 17. junija, 2. septembra in 14. oktobra, v Novi Gorici pa 31. maja, 21. junija in 6. septembra.

"Odprta kuhna poteka v štirih slovenskih mestih in naša druženja so v vsakem mestu nekaj posebnega, pa naj gre za neotipljivo začimbo, ki jo prinaša vonj po morju v Kopru, ali navdušenje, s katerim so lani v Novi Gorici projekt sprejeli prebivalci z obeh strani meje. Ena stvar pa vedno ostaja enaka, ne glede na lokacijo. To je naše vztrajanje pri vrhunski kakovosti. Raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač so tisto, kar nas loči od podobnih projektov doma in v tujini,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta.

Da Odprta kuhna že tretje leto pomembno prispeva k raznolikosti gostinske ponudbe Kopra, se strinja tudi Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper: »Pozitivni odzivi domačinov in drugih obiskovalcev so nedvomno dokaz, da gre za zelo priljubljeno gastronomsko in družabno prireditev. V veselje nam je, da so jo obiskovalci sprejeli za svojo, največ zanimanja pa je seveda za ponudbo, ki je v Kopru sicer ni mogoče okusiti, zato je Odprta kuhna s svojo pestro gastronomsko ponudbo zagotovo dobrodošla popestritev v mestu."

V Novi Gorici pa je Odprta kuhna lani gostovala prvič. Kot pravi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, so se za sodelovanje odločili zaradi želje po dodatni popestritvi urbanega dogajanja v mestu. »Dogodek je v Novi Gorici postal prava uspešnica, nanj se je že prvič dobesedno zgrnila množica obiskovalcev, ki so z veseljem pokušali različne jedi. Med njimi je bilo tudi veliko Italijanov, ki so pogosti obiskovalci našega mesta. Podobno je bilo tudi na drugi in tretji izvedbi in ker je bil odziv obiskovalcev tako pozitiven, smo se odločili, da Odprto kuhno gostimo tudi letos, ko Nova Gorica praznuje 70. rojstni dan,« je povedal Matej Arčon.

Prava prijateljica Odprte kuhne je tudi Ana Roš, ki s Hišo Franko v projektu tudi sodeluje.

Ob začetku nove sezone je dejala: »Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane 'street food' tržnice, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega mestnega vrveža.«

Priporočamo