Novi James Bond že podira rekorde!

29. 10. 2015

Akcijski spektakel SPECTRE je že po nekaj dneh prikazovanja v Veliki Britaniji podrl rekord kino-izkupičkov!

Vstopnice se že v predprodaji!

Eden najbolj pričakovanih filmov zadnjih let je z Aston Martinom DB10 v prigrmel v kinodvorane Velike Britanije. Akcijski spektakel SPECTRE je v prvih dveh dneh prikazovanja zaslužil vrtoglavih 15,6 milijona dolarjev. Od tega je zbral 9,2 milijona dolarjev že na torkov prvi dan polnega sporeda in tako podrl rekord za največji torkov izkupiček v zgodovini britanske kinematografije. Zelo pomenljiv je tudi izkupiček 6,4 milijona dolarjev na ponedeljkovo premiero, če pomislimo, da so projekcije filma potekale od 20.15 dalje. Za primerjavo – prejšnji film iz najdolgotrajnejše franšize na svetu, Skyfall, ki velja za enega najboljših Bondovih filmov doslej, je v prvih dveh dneh v Veliki Britaniji zbral 9,99 milijona dolarjev.

To je šele začetek 24. pustolovščine slavnega tajnega agenta 007, saj se začne kino distribucija drugje po svetu, tudi v Sloveniji in ZDA, od sredine naslednjega tedna. Film bo izšel v slovenskih kinematografih 5. novembra, in kdor ga že nestrpno pričakuje, lahko že danes kupi vstopnice v predprodaji. Ameriška premiera filma pa bo 6. novembra.

Zaradi skrivnostnega sporočila iz preteklosti se tajni agent James Bond (Daniel Craig) poda na skrivno misijo v Mehiko, pot pa ga nazadnje pripelje v Rim, kjer spozna Lucio Sciarro (Monica Bellucci), lepo in nedotakljivo vdovo razvpitega zločinca. Bond se vtihotapi na skrivno srečanje, kjer odkrije nevarno organizacijo SPECTRE. Max Denbigh (Andrew Scott), novi vodja oddelka za državno varnost v Londonu, se medtem sprašuje o upravičenosti Bondovih dejanj in o tem, ali je MI6, ki ga vodi M (Ralph Fiennes), sploh še potreben. Bond se na skrivaj obrne na Moneypenny (Naomie Harris) in Q-ja (Ben Whishaw), da bi mu pomagala najti Madeleine Swann (Léa Seydoux), hčer Bondovega dolgoletnega sovražnika G. Whita (Jesper Christensen), ki utegne imeti ključ do razkritja organizacije SPECTRE. Kot hči morilca Madeleine razume Bonda bolje kot kdorkoli drug. Bond se začne približevati jedru organizacije SPECTRE in ob tem odkrije srhljivo vez med sabo in sovražnikom, ki ga išče (dobitnik dveh oskarjev Christoph Waltz).

Filmov o Jamesu Bondu ni treba posebej predstavljati. Gre namreč za eno najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma, saj šteje že več kot 50 let. Poleg tega, da so se v filmih iz serije skozi leta pojavila nekatera izmed največjih igralskih imen vseh časov, je postala franšiza Jamesa Bonda prepoznavna tudi po pesmih, ki spremljajo vsak film. Novo glavno pesem filma Spectre, "Writing's on the Wall" – prvo bondovsko pesem, ki je v Veliki Britaniji prišla do samega vrha lestvic – je prispeval britanski zvezdnik in dobitnik štirih grammyjev Sam Smith.

  • Kino napovednik (1) – s podnapisi

  • Kino napovednik (2) – s podnapisi

Priporočamo