Novi kino napovednik za napeti ZF triler Sledi življenja!

Novi kino napovednik za napeti ZF triler Sledi življenja! (foto: Promo filma) Promo filma
7. 3. 2017

Po odkritju možnosti življenja na drugih planetih, ki ga je pred desetimi dnevi objavila NASA, prihaja ta mesec v naše kinematografe triler SLEDI ŽIVLJENJA z Jakom Gyllenhaalom, Ryanom Reynoldsom in Rebecco Ferguson v glavnih vlogah.

Gre za znanstvenofantastični triler, ki se odvija v ne zelo oddaljeni prihodnosti. Film je zlasti napet, ker v sami zgodbi ni posebno veliko znanstvenofantastičnih elementov, temveč večinoma izhaja iz realnih odzivov ljudi ob prvem srečanju s povsem novo obliko življenja zunaj Zemlje.

Napeti triler SLEDI ŽIVLJENJA bo pri nas na sporedu od četrtka, 23. marca. David, Miranda, Rory, Katerina, Sho in Hugh, astronavti na Mednarodni vesoljski postaji, so tik pred enim najpomembnejših odkritij v zgodovini civilizacije: prvi dokaz življenja na Marsu. Ekipa začne postopno opravljati različne preiskave in njihove metode pripeljejo do neželenih posledic, saj se nova oblika življenja izkaže za bistveno inteligentnejšo, kot so pričakovali.

Režiser Daniel Espinosa poudarja, da je bil največji navdih pri snemanju tega filma mojstrovina Ridleyja Scotta Osmi potnik. Toda film SLEDI ŽIVLJENJA se od Osmega potnika razlikuje v tem, da se ne odvija nujno v daljni prihodnosti, v oddaljenem stoletju; to je zgodba, ki bi se lahko mirno dogajala za časa našega življenja in ki bi ji lahko bili tudi mi sami priča. Zato se je Espinosa lotil filma bolj z znanstvenega kot znanstvenofantastičnega stališča, in po novem kino napovedniku lahko sklepamo, da bo končni rezultat izjemno napeto kinematografsko doživetje, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

Scenarista filma Rhett Reese in Paul Wernick sta že navdušila z enkratnim Deadpoolom, ki si ga je ogledalo rekordno število gledalcev in se je uvrstil na najuglednejše sezname najboljših filmov leta 2016. Glede na filmsko ekipo in nov kino napovednik ni dvoma, da nas čaka še ena očarljiva znanstvenofantastična zgodba, ki nam bo dala misliti o prihodnosti, ki morda ni več tako zelo oddaljena.

Napeti ZF triler SLEDI ŽIVLJENJA bo v domačih kinematografih od četrtka, 23. marca.

Priporočamo