Novi Pop-Upstart dogodek v Mariboru: Slovenska trgovina JNŽ!

11. 1. 2019
Deli

Center za kreativnost (CzK) v Projektni pisarni Maribor tudi letos nadaljuje z nizom dvodnevnih pop-up dogodkov, kjer vsak mesec svoje izdelke predstavljajo in prodajajo slovenski oblikovalci iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja.

Tokrat se bo predstavila mariborska trgovina Slovenska – local made skupaj z Janžo Dolinšek, oblikovalko keramike iz Ljubljane. Predstavitev se bo začela v četrtek, 17. januarja 2019, ob 18. uri, v Projektni pisarni CzK Maribor (Partizanska cesta 11), pop-up trgovina pa bo odprta vse do 22. ure, kakor tudi v petek, 18. januarja, med 10. in 18. uro.

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Tokratno odprtje prodajne pop-up razstave bo pospremil tudi pogovor z oblikovalko JNŽ keramike Janžo Dolinšek ter Tino Krajnc in Lucie Görlichovo, ki vodita trgovino Slovenska – local made.

Slovenska – local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev in umetnikov, za katero stojita oblikovalki Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Vsi predstavljeni izdelki so narejeni lokalno in v sebi nosijo edinstveno zgodbo, s trgovino pa želita podpirati razvoj slovenskih lokalnih ustvarjalcev.

K sodelovanju na tokratnem pop-upstart dogodku sta povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko uporabne keramike iz Ljubljane, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani, svoje izdelke pa prav tako prodaja v trgovini Slovenska – local made.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk