Nuška Drašček se posveča Edith Piaf

Nuška Drašček se posveča Edith Piaf (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
10. 10. 2016

Po razprodanem premiernem koncertu letos januarja na Ljubljanskem gradu, se Nuška Drašček ponovno predstavlja ljubljanskemu občinstvu s programom posvečenim Edith Piaf.

Nastopila bo 11. in 12. oktobra v rdeči dvorani kavarne Slamič, kjer bo ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika zapela uspešnice, kot so L'accordéoniste, Padam, Mon Dieu, Hymne à l'amour, Je ne regrette rien in številne druge.

Decembra 2015 smo namreč praznovali 100-letnico rojstvo Edith Piaf. Nuška Drašček, ki v zadnjih letih navdušuje s svojo neverjetno glasbeno širino in vrhunskimi izvedbami na različnih glasbenih področjih - od klasične glasbe in opere do gospela, šansona, popevke, popa, jazza, funka in muzikala, bo tokrat interpretirala šansone, s katerimi je zaslovela najslavnejša šansonjerja vseh časov Edith Piaf.

Nuška se zadnje čase vse bolj uveljavlja tudi na področju klasične in operne glasbe, kot solistka pa je nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri in big bandi pri nas: od Simfonikov RTV Slovenija, orkestra Slovenske filharmonije, Orkestra SNG opere in baleta Ljubljana do Big banda RTV Slovenija.

19. oktobra pa se v kavarni Slamič obeta Akordika "Muzikal večer".  Zasedba Akordika se že nekaj let ukvarja izključno z izvajanjem glasbe iz muzikalov na sebi lasten način: z lastnimi aranžmaji, nekateri so odeti v edinstveno jazz preobleko, sicer pa se glasbene zvrsti, v katerih ustvarjajo, sukajo v bogatem naboru med rockom, popom, reaggejem, jazzom in swingom.