O skoraj vsem, kar se bo dogajalo na treh odrih prireditve Pivo in cvetje Laško!

11. 6. 2019
Deli
O skoraj vsem, kar se bo dogajalo na treh odrih prireditve Pivo in cvetje Laško! (foto: Pivo in cvetje Laško Facebook)
Pivo in cvetje Laško Facebook

Obiskovalci spletne strani Pivo in cvetje Laško sami razkrili letošnji program treh odrov. Nekaj presenečenj še ostaja.

Od 14. maja, ko so organizatorji povabili privržence festivala Pivo in cvetje Laško k razkrivanju nastopajočih s kliki na elektronske kartice, do 10. junija, so obiskovalci razkrili vse nastopajoče, ki so se skrivali za karticami. Kljub temu pa organizatorji nekaj presenečenj še držijo v rokavu.

Za uvod v predstavitev letošnjega glasbenega programa so organizatorji že objavili dve glasbeni zvezdi. Prvi je Jan Plestenjak, fatalni Slovenec, fatalni pevec. 13 albumov in več kot 25 let nastopanja so garancija za izvrstno zabavo, ki jo Jan s svojo skupino ustvari kjerkoli gostuje. Pri nas bo zažigal v soboto, 13. julija, na odru Jubilejnik. Alice Francis je v Nemčiji živeča eksotična pevka, ki bo s svojo mednarodno zasedbo prvič gostovala v Sloveniji. V četrtek, 11. julija, bo odprla dogajanje na odru Zlatorog z razkošjem programa, od elektro-neo-swinga z elementi hip-hopa, charlestona ter jazza iz 20. let prejšnjega stoletja.

Dolga vrsta priljubljenih glasbenih zvezdnikov

Organizatorji festivala so poskrbeli za pester izbor najvidnejših glasbenikov, tako tistih, ki preverjeno znajo pripraviti izjemno glasbeno doživetje, kot takih, ki na slovenske glasbene odre prinašajo svežino.

Tako bomo na odru Zlatorog že v četrtek doživeli izjemen zbor odličnih glasbenikov! Tabu so že več kot dve desetletji v vrhu slovenske pop rock glasbe, njihove številne hite poznamo prav vsi. Magnifico je edinstven v spogledovanju med Balkanom in svetom, bogat v glasbenem izrazu ter izjemno duhovit in provokativen v svojih nastopih. V petek bodo nastopili Lusterdam, nove zvezde slovenske glasbene scene, ter v Laškem domači, udarni in virtuozni Šank Rock z vso svojo paleto že večno zelenih rokovskih hitov. Zaključek večera zveni nevarno! Opća opasnost, hrvaška skupina, pri kateri se oster kitarski zvok zareže pod kožo še prej, kot na tla pade prva kapljica bobnarjevega znoja. Sobotni večer bodo na Zlatorogu s svojo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco odprli Koala Voice, ki so v zadnjih dveh letih nastopili vse od Rusije do Liverpoola, od Nizozemske in Nemčije do Bratislave, Budimpešte in Skopja. Eden vrhuncev večera bo nedvomno pripadel skupini Big Foot Mama, preverjenim rokerjem, ki napolnijo največja slovenska prizorišča.

Oder Jubilejnik bo v četrtek gostil vedno zabavne in poskočne Vesele svate ter eno letošnjih posebnosti - Trip to Las Vegas Show. V slednjem nas bodo v Las Vegas popeljali Oto Pestner, Omar Naber, Uroš Perič ter Tina Gorenjak s spremljevalno skupino. V ušesa bo moč ujeti Elvisa Presleya, Franka Sinatro, Raya Charlesa, Louisa Armstronga in Deana Martina, ki veljajo za največja imena melodij, ki nikoli ne bodo pozabljene. Petkov večer se bo že začel obetavno, odprl ga bo Alex Volasko, reden gost številnih televizijskih šovov ter zmagovalec najuglednejših slovenskih festivalov. Enega najbolj obetavnih mladih glasbenih ustvarjalcev bo nasledil ansambel, ki najbolj zvesto nadaljuje tradicijo največjega imena slovenske narodno zabavne glasbe, Ansambel Saša Avsenika, ki napoveduje tudi posebno presenečenje! A na Jubilejniku bomo v petek slišali tudi valove in galebe! Za to bo ob spremljavi Vagabundo Banda poskrbel Goran Karan, eden najkakovostnejših hrvaških glasbenikov, ki zvoke morja in Dalmacije že desetletja prinaša na radijske valove in med obiskovalce svojih številnih nastopov. Sobotni večer se bo začel ob zvokih The Golden Dixie Boys, skupine, ki v lahkotnem dixie stilu izvaja najbolj priljubljene melodije. Seveda pa je sobota dan za žur! Zanj bodo poskrbeli Mambo Kings, preverjeni glasbeniki za ples in zabavo, ter že napovedani Jan Plestenjak.

V Laškem so vsako leto tudi številni gosti iz tujine

Rival Sons

Kot ena najpomembnejših skupin novega vala ameriškega rocka so bili že leta 2016 kandidati za nastop na festivalu, a se terminsko ni izšlo zaradi njihovih obveznosti na poslovilni turneji skupine Deep Purple. Redni gosti največjih svetovnih festivalov bodo zaključili četrtkov večer na odru Zlatorog.

Full Trunk

Najpopularnejša izraelska rock skupina gostuje po vsem svetu. Izjemno zanimivi glasbi, mešanici bluesa iz šestdesetih let, zvokov Bližnjega Vzhoda ter udarnih plesnih ritmov, daje poseben čar vokal Gala Nissmana, ki ga pogosto primerjajo z Robertom Plantom iz skupine Led Zeppelin. Vse roke bodo dvignjene v petek na Zlatorogu!

Poison Garden

Italijanska skupina sodi med vodilne bende evropskega steam punka. Pričarajo mračnost viktorijanskega Londona ter vzdušje romanov Julesa Verna, a ustvarjajo hibrid med glasbenim koncertom, gledališčem in cirkusom, podprt s kostumi, posebnimi učinki in narativnimi elementi. Nekaj, česar v Sloveniji zagotovo še nismo videli. Sobota, Zlatorog.

Voodoo Vegas

Energični rokerji z južne obale Anglije nikogar ne pustijo hladnega! V zadnjih letih so postali stalnica največjih rock in metal dogodkov, a tudi njihova posebnost, saj ni prav veliko skupin, v katerih na solo kitari vidimo žensko. Ognjevita Meryl Hamilton je prav gotovo posebnost, Lawrence Case na vokalu pa garancija za izvrsten rokovski zaključek letošnjega festivala na odru Zlatorog.

A seveda organizatorji niso pozabili na ljubitelje tehna!

Temu je posvečen oder Malt, na njem pa bodo odlični didžeji poskrbeli za ljubitelje elektronske plesne glasbe. Nastopili bodo Lim Nylon, Blu3, Angel Anx, GT, Deyko, Cassper, Marina Karamarko, GregX, The Frog b2b Mistina in Veztax.

Še več o izjemnem dogajanju tokratnega festivala pa v bližnji prihodnosti.