Ob 20-letnici Ambasade Gavioli se obeta nor dan odprtih vrat!

Ob 20-letnici Ambasade Gavioli se obeta nor dan odprtih vrat! (foto: Luka Kase) Luka Kase
3. 12. 2015

Ko je leta 1995, ob razcvetu elektronske glasbe in kulture odprla svoja vrata, je Ambasada Gavioli sprožala čudenje in vznemirjenje. Navdušila je tako s svojim filigransko dodelanim izgledom, kot naprednim zvokom, ki ga je širila v elektronskih vibracij željno okolje. Postala in ostala je tempelj zvoka, zibelka kulture, arhitekturni biser in stičišče avantgardnih gibanj, ki presega čisti glasbeni hedonizem.

20 let na sceni preživijo le največje ikone. In te niso imune na čare izolske lepotice. Redki veiki mojstri, ki je še niso obiskali, so očarani nad njenim izgledom in občinstvom, ki zna ceniti in nagraditi kvaliteto. Povratniki pa v njej vedno znova odkrivajo magičnost, s kakršno jih je pred desetletjem navdihovala Ibiza.

UMEK, ki bo vodil jubilejni žur, se je na klic Ambasade odzval kljub napovedanemu dvoletnemu umiku s slovenskih odrov. Ker je tu začel svojo pohod na svetovni tehno vrh in ker je v Ambasadi vedno pisal posebne zgodbe. Ob njem pa bodo nastopili krotilci plošč, ki so vsak po svoje zaznamovali noči v Gavioliju: SPUTNIK, PSIHO, LEMON, PAOLO BARBATO, atraktivni performerji in še kakšen skriti gost.

Obletnico bo spremljal DAN ODPRTIH VRAT z razgibanim programom, katerega del bo tudi RAZSTAVA PLAKATOV IN FOTOGRAFIJ prve dvajsetletke.

FETCH THE VIBE presents

  • UMEK * SPUTNIK * PSIHO * LEMON * PAOLO BARBATO * SURPRISE GUEST * SPECIAL SHOW
  • PETEK, 18. 12. 2015 @ AMBASADA GAVIOLI

Priporočamo