Ob 35-letnici delovanja Zveze Sonček danes slovesnost s podelitvijo priznanj

Ob 35-letnici delovanja Zveze Sonček danes slovesnost s podelitvijo priznanj (foto: Andrej Seršen Dobaj/STA) Andrej Seršen Dobaj/STA
13. 12. 2018

Zveza Sonček ob letošnji 35-letnici svojega delovanja danes v Ljubljani pripravlja slovesnost. Na njej se želijo ozreti na prehojeno pot, podelili bodo tudi priznanja in zlate znake zaslužnim za uspehe v 35 letih. Častni pokrovitelj in slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik vlade Marjan Šarec.

Kot so v vabilu na prireditev zapisali v Zvezi Sonček, so marsikaj že dosegli in naredili, še veliko izzivov pa jih čaka v prihodnosti.

Na današnji prireditvi v ljubljanskem Centru kulture Španski borci pripravljajo tudi kulturni program z glasbenimi in plesnimi skupinami, med drugim bodo nastopili tudi člani društev Sonček.

Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 1983, je nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva. Vanjo se združujejo 15 regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Sonček - Športno društvo cerebralne paralize ter Sončkov klub. V društvih je več kot 4000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih sodelavcev.

Zveza deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva, pa tudi na področju zdravstva, izobraževanja in kulture. Med programi in storitvami, ki jih nudijo, so varstveno-delovni centri Sonček, institucionalno varstvo v stanovanjskih skupinah in prilagojenih stanovanjih, podpora družini, počitnice in zdravstveno-terapevtske kolonije, kulturne in rekreativne dejavnosti ter prevozi.

Značke: Zveza Sonček

Priporočamo