Ob 8. marcu donacija ženskam iz varnih hiš in materinskih domov

Ob 8. marcu donacija ženskam iz varnih hiš in materinskih domov (foto: Hofer Press) Hofer Press
Vir: STA
7. 3. 2019

Ob 8. marcu je Hofer ženskam, ki so žrtve nasilja, namenil donacijo v višini 13.682,20 evra. Z donacijo bodo ženskam iz varnih hiš in materinskih domov omogočili terapevtski oddih. V zadnjih treh mesecih so s projektom Negujmo spoštovanje ozaveščali o pomenu medsebojnega spoštovanja in o nasilju, so sporočili iz podjetja.
 

Ob začetku projekta so varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš namenili 4800 evrov. Tokrat pa so znesek dopolnili z 8882,20 evri, ki so jih zbrali ob pomoči svojih kupcev. Kupci so k donaciji prispevali z nakupom enega izmed izdelkov blagovne znamke Ombia.

Spoštovanje, medsebojno sodelovanje in pomoč sočloveku v podjetju Hofer spodbujajo v okviru iniciative Danes za jutri. S projektom Negujmo spoštovanje pozivajo k ozaveščanju in prepoznavanju nasilja. "Prepričani smo, da je prav ozaveščanje o problematiki nasilja, ki se pojavlja v vseh družbenih skupinah, ključnega pomena. Prav je, da o njem govorimo na glas in s tem opominjamo na pomembnost netolerance nasilja," so sporočili iz podjetja.

Žrtve nasilja se pogosto soočajo z osebno in finančno stisko, je ob predaji donacije poudarila predsednica sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije pri Socialni zbornici Slovenije Suzi Kvas. "Spoštovanje je naša pravica in hkrati tudi dolžnost. Ne pozabimo ga vsakodnevno negovati s spoštljivimi medsebojnimi odnosi," je dodala.

Projektom Negujmo spoštovanje so začeli novembra 2018. Zbrana donacija je še presegla lanskoletni znesek 7.275,80 evra, so še zapisali.